Зеленський відповів на петицію з вимогою ветувати закон про посилення відповідальності військових

Зеленський відповів на петицію з вимогою ветувати закон про посилення відповідальності військових
3 Лютого 2023, 11:11
Поділитися:

3 лютого 2023 г. 11:03

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, яка вимагала ветувати законопроект, прийнятий Верховною Радою в грудні 2022 року, який посилює кримінальну відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів керівництва, а також за зловживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин, самовільне залишення військової частини, дезертирство та самовільне залишення поля бою.

Про це KВстало відомо з відповіді Президента Володимира Зеленського на електронну петицію №22/173526-еп “Ветувати закон №8271 щодо посилення покарання військовослужбовців”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У відповіді на петицію Володимир Зеленський зазначає, що підписаний законопроект спрямований на покращення стану військової дисципліни та правопорядку під час несення військової служби, підвищення бойової готовності військових частин та їх спроможності виконувати визначені завдання задля захисту Вітчизни.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“При прийнятті рішення про підписання закону мною врахована позиція Головнокомандувача Збройних Сил України та командирів військових частин,які вважають, що закон дозволить не лише посилити відповідальність за вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень, вчинених в бойовій обстановці, а й уникнути необґрунтованих втрат особового складу”, – додає Зеленський.

Також Президент поставив завдання Кабінету міністрів вдосконалити механізм застосування до військових відповідальності за військові адміністративні та військові кримінальні правопорушення.

“Висловлюю вдячність всім, хто долучився до використання такої форми взаємодії влади і суспільства, як електронна петиція, та поділяю переконання, що покарання за вчинені військові кримінальні та військові адміністративні правопорушення має застосовуватися з урахуванням індивідуального характеру юридичної відповідальності, ступеня тяжкості вчиненого правопорушення, принципів справедливості та верховенства права”, – зазначає Президент.

Зазначимо, що петиція набрала34941 голосів.

Нагадаємо, 24 січня ц.р. Володимир Зеленський підписав законопроект, прийнятий Верховною Радою в грудні 2022 року, який посилює кримінальну відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів керівництва, а також за зловживання алкогольних напоїв, наркотичних речовин, самовільне залишення військової частини, дезертирство та самовільне залишення поля бою.

Читайте: Президент підписав законопроект про посилення відповідальності для військовослужбовців

Фото: Радіо Свобода

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона