Зеленський у День Соборності: Українці засвоїли уроки боротьби за державність (відео)

image
22 Січня 2024, 10:38
Поділитися:

22 січня 2024 г. 10:25

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян з Днем Соборності України. Він повідомив, що внесе у Верховну Раду законопроєкт, який дасть змогу запровадити інститут множинного громадянства, щоб мати українське громадянство могли усі етнічні українці із різних країн світу, окрім громадян країни-агресора.

Про цеKВ дізналася з привітання Президента Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Щороку 22 січня ми завжди згадували про два ключові уроки тих часів, два дороговкази для всіх поколінь української нації: щоб здобути власну державність, треба боротися, щоб її вберегти, потрібно єднатись. І настав день, коли всім нам випало довести: ці обидва уроки засвоєно. Всі українці знають цей день. Згадуючи його, можна не називати рік, достатньо числа й місяця. Це 24 лютого”, – сказав, зокрема, Володимир Зеленський у привітанні.

Зеленський запевнив, що “ми обов’язково змусимо росію піти. І слова Акта злуки про об’єднання відірваних одна від одної частин України знову прозвучать. Стануть реальністю. Бо сьогодні кожен українець б’ється за кожного українця, доводячи: коли всі українці тримаються за руки, вони не піднімуть їх догори, аби здатися”.

“Боремось усі. І сьогодні це стосується не тільки обох берегів Дніпра. Сьогодні соборність українців охоплює обидві півкулі Землі, у кожному куточку якої 24 лютого пролунало: я – українець. I’m Ukrainian. Пролунало на всіх континентах, де живуть наші люди”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зеленський принагідно повідомив, що внесе сьогодні у Верховну Раду законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства, щоб дати змогу мати українське громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу, окрім громадян країни-агресора.

“Окрім цього, ми маємо сьогодні робити кроки не лише для зміцнення соборності України й нашого народу, а й дії задля соборності прав і свобод, правди про українців, правди про нас і правди про нашу історію. Заради цієї мети сьогодні мною підписано указ “Про історично населені українцями території Російської Федерації”. Це повернення правди про історичне минуле заради українського майбутнього”, – додав Президент.

Як інформувала KВ, Президент Зеленський у грудні 2021 року вже вносив у ВР законопроекти, що стосуються множинного громадянства. Але ці документи так і не були розглянуті парламентом.

Читайте: “65 млн українців”: законопроекти Зеленського про множинне громадянство не обіцяють діаспорі право голосу на виборах в Україні

Фото: Пресслужба Президента

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона