Зеленський: Референдум щодо можливих переговорів з Росією – це спосіб з’ясувати думку суспільства

image
23 Травня 2019, 19:01
Поділитися:

Винесення питання про укладення мирних домовленостей із Росією на референдум не має законодавчої ініціативи – це спосіб з’ясувати думку суспільства. 

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з громадськими активістами, яка відбулася в Адміністрації Глави держави.

Серед учасників зустрічі були волонтери, колишні військові.

«Ми повинні чути кожну людину. Це не законодавчий референдум, а інформаційний: громадяни, що ви думаєте. Це нормальна розмова з людьми», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що прагне відкритості в обговоренні важливих для країни питань і не хоче ухвалювати рішення за зачиненими дверима, як це робилося раніше.

Учасники зустрічі погодилися, що доцільно назвати це не референдумом, а опитуванням і діалогом з суспільством.

Зі свого боку активісти запропонували, щоб зустрічі Глави держави з представниками громадськості відбувалися на постійній основі.

Нагадаємо, 22 травня до будівлі АП з одиночним пікетом вийшла ветеранка АТО і вдова загиблого бійця Юлія Кирилова. В руках вона тримала плакат, який засуджував можливі плани команди Володимира Зеленського домовлятися з Росією. 

«11 серпня 2014 року. Під час обстрілу в селі Степанівка… з території Росії було вбито мого чоловіка. Ви збираєтесь домовлятися з вбивцями?», – йшлося у тексті на плакаті.

Акцію активно підтримали в соцмережах і вже наступного дня до пікету долучилися й інші вдови бійців АТО.

Читайте також: Парламентська виборча кампанія стартує завтра – голова ЦВК

Читайте також: Юрій Павленко: 22 травня і Парламент, і команда Президента показали себе не найкращим чином

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV