Зеленський публічно викликав Путіна на переговори у Донбас

image
21 Квітня 2021, 09:45
Поділитися:

Президент України Володимир Зеленський 20 квітня опублікував відеозвернення, де заявив, що Україна пролив війни і запропонував Путіну зустрітися «в будь-якій точці Донбасу, де триває війна».
«Прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити й зрозуміти ситуацію. А що ж розуміти? Я прекрасно розумію — я щомісяця там буваю. Пане Путін, я готовий піти далі й запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна», — сказав Зеленський.
Така пропозиціябула висунута після зустрічі «нормандської четвірки», де обговорювалися практичні кроки до припинення вогню на Донбасі.
Крім Путіна, Зеленський звернувся до українців і наголосив, що Україна не хоче війни, проте готова до неї. 

У Росії вже відповіли на відеозвернення Зеленського до Путіна, але назвали його «слабким». За словами російського сенатора Олексія Пушкова, в «реальній політиці» головне не місце зустрічі, а його причина. З Зеленським, який нібито не виконав ніяких домовленостей останніх переговорів «Нормандії», ніхто (читайте -Путін) не буде зустрічатися.
Нагадаємо, що останніми тижнямиРосія скликала свої війська до кордону з Україною. На окупованих територіях зараз зосереджено 28 батальйонних тактичних груп зі 110 тисячами військових.
Також окупанти продовжують обстріли на Донбасі у зоні проведення ООС. Росія таким чином показує свій намір «захищати російськомовне населення України» попри застереження США та санкції. 
Підписуйтесь на нас уФейсбук, Інстаграм, ТелеграмтаYouTube, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новини Ірпеня – головні і актуальні Ірпіньські
новини сьогодні на 04597.com.ua