Зеленський призначив нового начальника Генерального штабу ЗСУ та вніс зміни до складу РНБО і Ставки

image
10 Лютого 2024, 10:16
Поділитися:

10 лютого 2024 г. 10:07

Президент України Володимир Зеленський призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича новим начальником Генерального штабу Збройних Сил України. Крім того, внесено зміни до складу Ради національної безпеки і оборони та Ставки Верховного головнокомандувача.

Про це, як передає KВ, стало відомо зі звернення Володимира Зеленського та указів, опублікованих на офіційному сайті Президента.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

У вечірньому зверненні 9 лютого Президент повідомив про проведення наради з командуванням Сил оборони й безпеки України та міністром оборони Рустемом Умєровим.

“За результатами нарад: перше – провів заміну керівника Генерального штабу ЗСУ. Я дякую генерал-лейтенанту Сергію Шапталі за службу протягом цих двох років війни. Новим начальником Генштабу за пропозицією Головкома Олександра Сирського призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича. Досвідчена людина – розуміє завдання цієї війни та українські цілі”, — сказав він.

На сайті Президента опубліковано указ Президента №65/2024 “Про звільнення Сергія Шаптали з посади начальника Генерального штабу Збройних Сил України”.

Указом №66/2024 Баргилевича Анатолія Владиславовича призначено начальником Генерального штабу Збройних Сил України.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Крім того, згідно з указом №67/2024 від 9 лютого, глава держави увів до персонального складу Ставки головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, а також вивів зі складу Ставки колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Відповідно до указу №68/2024 від 9 лютого, Президент увів до персонального складу РНБО Сирського, а також вивів зі складу РНБО Залужного й ексміністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

Нагадаємо, 8 лютого 2024 року Президент України Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних Сил України. Новим Головкомом став генерал-полковник Олександр Сирський.

Читайте: Зеленський призначив новим Головнокомандувачем Збройних Сил України генерала Сирського (відео)

Фото: ОП

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона