Зеленський провів термінове засідання РНБО щодо підриву російськими терористами Каховської ГЕС

image
6 Червня 2023, 12:08
Поділитися:

6 червня 2023 г. 12:01

Сьогодні, 6 червня 2023 року, у зв’язку з підривом окупантами Каховської ГЕС президент України Володимир Зеленський провів термінове засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО).

Про це KВ дізналась з повідомлення президента України Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Зеленський зазначив, що цієї ночі о 2:50 російські терористи здійснили внутрішній підрив конструкцій Каховської ГЕС. В результаті підриву гідроелектростанції у зоні підтоплення опинились близько 80 населених пунктів.

Президент повідомив, що за результатами екстреного засідання РНБО було доручено провести евакуацію з районів ризику та забезпечити питною водою всі міста й села, які забезпечувалися водою з Каховського водосховища.

Також на засіданні РНБО було погоджено комплекс міжнародних і безпекових заходів, щоб притягнути Росію до відповідальності за цей теракт.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Раніше KВ інформувала, що російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС. Оголошена евакуація населення з потенційних зон підтоплення.

Читайте: Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС

Нагадаємо, в “Енергоатомі” повідомили, що підрив Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для ЗАЕС, проте наразі ситуація контрольована. У той же час в МАГАТЕ вважають, що наразі відсутня безпосередня загроза ядерної безпеки на станції.

“Київводоканал” повідомив, що ситуація з підривом дамби Каховської ГЕС і спуском води з Каховського водосховища жодним чином не позначиться на водопостачанні Києва.

Читайте: Каховська ГЕС після її підриву не підлягає відновленню, – Укргідроенерго

Фото: Володимир Зеленський

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона