Зеленський підписав закон щодо відбору суддів КСУ

image
18 Серпня 2023, 15:33
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 15:28

Президент України Володимир Зеленський (на фото) підписав закон, який змінює процедуру відбору суддів Конституційного суду України (КСУ). Закон необхідний для відкриття переговорів із Євросоюзом про вступ нашої держави.

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному інтернет-представництві Президента України Володимира Зеленського.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“Щойно підписав один із ключових законів, які Україні необхідні для відкриття переговорів із Євросоюзом про вступ нашої держави. Відкриття переговорів – уже цього року. Закон, який гарантує прозорий, професійний і доброчесний відбір суддів Конституційного Суду. Наша держава ще на крок ближча до вступу у Євросоюз”, – сказав Зеленський у вечірньому зверненні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначимо, що мова йде про законопроект №9322 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України”, який Верховна Рада прийняла у другому читанні 27 липня.

Законопроект передбачає збільшити до 30 днів строки для подання особами, які претендують на участь у конкурсному відборі на посаду судді КСУ, документів.

Надати можливість особам, яка виявили намір обійняти посаду судді КСУ, але не подали всіх необхідні документів чи подали їх із помилками та неточностями, подати або виправити відповідні документи протягом додаткового строку.

Також у період дії воєнного стану особи які претендують на посаду суддів проводитиметься спеціальна перевірка. Встановлюватиметься критерії оцінювання кандидатів на пост судді.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський (на фото) підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони (РНБО) до головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів.

Читайте: Зеленський підписав указ щодо звільнення всіх обласних військкомів

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона