Зеленський підписав закон, що скасовує погодження призначення директорів ДП з ОМС та відновлює “велику приватизацію”

image
20 Червня 2023, 21:04
Поділитися:

20 червня 2023 г. 20:35

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений Верховною Радою (ВР) законопроект, який оновлює організаційну структуру Фонду державного майна України (ФДМУ), а крім цього – скасовує процедуру погодження керівників державних підприємств з органами місцевого самоврядування (ОМС) та запускає поставлену на паузу через ковід “велику приватизацію”.

Про цеKВ дізналася з картки відповідного законопроекту.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Законопроект №8250 “Про внесення змін до Закону України “Про Фонд державного майна України” щодо оптимізації структури Фонду державного майна України” депутати ВР ухвалили 30 травня 2023 року; сьогодні документ повернуто в Раду з підписом Президента Володимира Зеленського; після опублікування в офіційній пресі 21 червня закон набуде чинності.

Серед нових законодавчих норм – заборона обіймати посади керівників держпідприємств і членів наглядових рад підсанкційним особам і громадянам країн-агресорів, скасовання процедури погодження директорів держпідприємств, що перебувають в управлінні Фонду держмайна, з місцевою владою, а також низка змін у структурі Фонду.

Після набуття законом чинності відомство очікує зростання доходів від оренди держмайна на 20-25%, або на 100 млн грн щорічно, а також поліпшення стану зданого в оренду майна.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Голова ФДМУ Рустем Умеров (екс-нардеп з фракції “Голос”) принагідно запостив у Facebook, що “Документ удосконалює організаційну структуру Фонду – 12 регіональних відділень-окремих юросіб стануть структурними підрозділами ФДМУ. Це дозволить створити механізми для встановлення ринкових зарплат та КРІ у всіх регіонах та зробить управління державним майном ефективнішим”.

Окрім цього, закон передбачає відновлення так званої “великої приватизації”, яку “поставили на паузу” ще в часи ковідного карантину восени 2020 року.

Рустем Умеров очолює Фонд держмайна з вересня 2022 року після того, як ексочільник ФДМУ Дмитро Сенниченко (за часів якого були махінації зі столичним держмайном) був звільнений парламентом.

Читайте: Фонд держмайна оголосив про звільнення десятків керівників держпідприємств, призначених за часів минулого керівництва ФДМУ

Фото: “Укрінформ”

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона