Зеленський підписав закон, який дозволяє призначати на офіцерські посади сержантів і старшин без вищої освіти

image
19 Липня 2023, 11:47
Поділитися:

19 липня 2023 г. 11:45

Президент Володимир Зеленський (на фото) підписав законопроект, який дозволяє військовослужбовцям з числа сержантського та старшинського складу без спеціалізованої вищої освіти отримувати молодші офіцерські звання. Такі особи повинні мати бойовий досвід не менше як півроку.

Про цеKВ стало відомо з картки законопроекту №8339 “Про внесення зміни до статті 20 закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо комплектування Збройних Сил України посадовими особами офіцерського складу на особливий період”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається в картці законопроекту, президент Володимир Зеленський підписав законопроект №8339 18 липня 2023 року. Зазначимо, що законопроект було прийнято 20 березня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно закону передбачається, що у період дії воєнного стану особи сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом або військову службу за призовом під час мобілізації можуть отримати молодші офіцерські посади з присвоєнням відповідного звання без відповідної вищої освіти.

Але, щоб отримати офіцерське звання, такі особи повинні мати бойовий досвід не менше як півроку. Зазначається, що особа, яка претендує на офіцерське звання, не повинна мати непогашених дисциплінарних стягнень.

Також, згідно документу, після завершення військового стану, особа, яка отримала військове звання, має пройти курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності.

Крім того, закон дозволяє приймати на військову службу офіцерів від 20 до 32 років. Раніше ця норма обмежувалася 30 роками.

Нагадаємо, ВР прийняла в цілому законопроект, що дозволяє військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма. Їздити на таких автівках, отриманих військовими частинами як благодійна чи міждержавна допомога, військові зможуть під час виконання службових обов’язків.

Читайте: Рада дозволила військовослужбовцям на час війни користуватись автівками з правим кермом

Фото: Гордон

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона