Здорожчала майже на 1000 гривень: скільки коштує оренда однокімнатної квартири в Києві

image
17 Жовтня 2022, 16:50
Поділитися:

У столиці попит на оренду квартир вже зріс на 100% відносно довоєнного періоду. А разом із ним збільшилася і вартість на оренду помешкань.

Такі дані з’явилися на порталі про нерухомість M2bomber.com.

На сайті повідомляється, що за місяць середня ціна на оренду квартир зросла на 7,59% – з 12 083 до 13 000 грн (+917 грн).

Так, найдорожче орендувати квартиру в Печерському районі – в середньому 22 159 грн. При цьому найбільш “популярною” ціною для оренди 1-кімнатної квартири є 7 800 грн. Таких пропозицій – 15,7% загальної кількості.

Найпоширеніші ціни для 2-кімнатних квартир – 7 800 грн та 10 200 грн, по 8,6%; для 3-кімнатних – 10 000 грн, 8,7%.

За даними додатку для пошуку нерухомості, Bird, останні місяці триває відновлення цін за рахунок поновлення попиту і девальвації гривні – значну кількість квартир пропонують в валюті.

Ми вирішили переглянути, скільки коштують однокімнатні квартири на сайті OLX та яке житло можна орендувати за 8 тисяч гривень.

Однокімнатна квартира на Оболоні

Вартість: 8 тисяч гривень

На житловому масиві Оболонь, на вулиці Архипенко 8-Б здаться однокімнатна квартира з усім необхідним для життя: меблі, кондиціонер, 2-х спальне ліжко, вбиральня, вбудована кухня, холодильник, пральна машинка та бойлер. До метро Почайної – 10 хвилин пішки. Подробиці дізнавайтесь за посиланням.

Однокімнатна квартира на Печерську. До метро Дружби Народів – 7 хвилин пішки

Вартість: 8 тисяч гривень

На Печерську здається однокімнатна квартира на вулиці Болбочана, 4а. Її площа – 40 м2. 8 поверх 12-поверхового будинку. В помешканні є  холодильник, телевізор, пральна машина, бойлер, кондиціонер, інтернет. Зазначається, що повідомлення від рієлтора. Подробиці за посиланням.

Однокімнатна квартира на Печерську

Вартість – 7 тисяч гривень

Ще одну одну квартиру на Печерську ми знайшли за адресою Тверський глухий кут 6/8.  Вона невелика, але сучасна. Зазначається, що в ній є все необхідне – меблі інтернет, техніка. Другий поверх п’ятиповерхового будинку. Поряд кілька станцій метро. Деталі тут.

Оренда однокімнатної смарт-квартири поблизу метро Шулявська

Вартість: 8 тисяч гривень

Неподалік ТЦ Аркадія здається 1-кімнатна видова квартира з великою лоджією. Адреса – вул. Борщагівська, 143-Б. До метро Шулявська – 15-20 хвилин пішки, до зупинок наземного транспорту – 5 хв. Комісія – 50% одноразово.

Можна з тваринами. Подробиці за посиланням.

Однокімнатна квартира в Голосіївському районі

Вартість: 8 тисяч гривень

В Голосіївському районі здається квартира-студія за 2 хвилини ходьби від метро. Адреса: Глушкова, 24.

Зручності: теплий та доглянутий цегляний будинок, вікна у двір, метро біля будинку-2 хвилини ходьби, після капітального євроремонту, є балкон, нові меблі, кондиціонер, бойлер, пральна машина, тиха, низькі комунальні платежі.

Розташування: дитячий майданчик у дворі, садок, школа, торгові центри, 25 хвилин їзди до центру на метро або машині. Розвинена інфраструктура: ТРЦ Республіка 5 хв, парк ВДНГ.

Але є нюанс – заїзд можливий з 12 листопада. Подробиці тут.

Підписуйтеся на наш Telegram-канал. Оперативно про найважливіше. Тільки перевірені новини

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua