“Здай кров – врятуй життя!” – 26.03.2019 Броварська центральна районна лікарня запрошує донорів здати кров.

image
20 Березня 2019, 14:23
Поділитися:

26.03.2019 року з 9.00 по 12.00  Київський обласний центр крові запрошує донорів до здачі крові. Про це повідомляється на сторінці Броварської центральної районної лікарні.

Донор, який виявив бажання здати кров за оплату, отримає за дозу крові 76,80 грн., в тому числі компенсацію на харчування 47,20 грн. Надається довідка на роботу – оплачується середня заробітна плата в день здачі крові і один день протягом року. Доза крові становить 480 мл. 

При собі мати паспорт та ідентифікаційний код.

Донор не повинен хворіти на:
1. Сифіліс;
2. ВІЛ/СНІД;
3. Інфекційні гепатити;
4. Туберкульоз, бруцельоз, туляремію, токсоплазмоз, малярію;
5. Інфаркт міокарда, ревмокардит, вади серця;
6. Онкологічні захворювання;
7. Виразкову хворобу шлунка та дванадцятипалої кишки;
8. Хвороби нирок, печінки;
9. Розлади психіки та поведінки;
10. Хвороби нервової системи;
11. Бронхіальну астму та алергічні захворювання;
12. Прионні інфекції;
13. Прийом гормональних препаратів.

Донор не повинен хворіти протягом останнього місяця на ГРВІ та грип. Травм голови та хребта не повинно бути протягом останніх 5 років. Протягом останніх 48 годин не вживати алкоголь та інші психоактивні речовини. Не займатися наданням сексуальних послуг за плату, не вступати у статеві стосунки з малознайомими особами без презерватива, не схильним (-ою) до частої зміни статевих партнерів. Не знаходитись на обліку з приводу ВІЛ-інфекції. Не мати статевих або шприцевих контактів із ВІЛ-інфікованими. Протягом останнього місяця не приймати психотропних лікарських препаратів.  Донора не повинен турбувати: кашель, утрата ваги, збільшення лімфатичних вузлів, пітливість, озноби, кровотечі, головні болі та сонливість, швидка стомлюваність, розлади шлунково-кишкового тракту, болі у суглобах, герпетична інфекція.

Адреса: Броварська ЦРЛ відділення трансфузіології 2 поверх адміністативного корпусу, тел. для довідок (04594) 4-40-94.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed