«Збережи зір»: триває перевірка гостроти зору в броварських ліцеїстів та вихованців дитсадків

image
10 Квітня 2023, 19:41
Поділитися:

Цього тижня спеціалісти відвідали дитсадок «Теремки». Про це під час оперативної наради повідомила директорка Броварської районної філії ДУ «Київський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Олена Левченко.

Так, разом із фахівцями центру спеціалісти філії «Дитяча лікарня» оглянули 41 дитину. В 6 – ти з них виявили відхилення гостроти зору. Дітей направили на подальше дообстеження до офтальмолога.

Також під час обстеження проводились і виміри освітлення приміщень, де займаються діти. Відхилення нормативних показників не виявилено.

Нагадаємо: проєкт «Збережи зір» стартував у Броварах на початку лютого 2023 року.
У рамках проєкту фахівці центру «Дитяча лікарня» та спеціалісти філії перевіряють умови навчання дітей у ліцеях і дитсадках, які впливають на гостроту зору. А також перевіряють і зір, адже діти самі рідко скаржаться на такі проблеми, позаяк не мають відповідного зорового досвіду.

Зокрема в ЗДО «Золотий ключик» уже обстежено 47 дітей, погіршення зору виявлено в 7-ми дітей. У броварському ліцеї №7 порушення зору фахівці виявили в 35% обстежених учнів, а в броварському ліцеї №2 порушення гостроти зору мають 12% обстежених дітей.
У ЗДО «Барвінок» 3% обстежених діток направлені на подальше лікування.

Читайте також:

1У Броварах планують відкрити хаб для жінок-підприємиць

2 Як ветеранам війни отримати житло – Мінветеранів

3 У Броварах із модульного містечка для ВПО виселили кількох осіб, що зловживали алкоголем

4 Нова професія за 10 днів: у Броварському професійному ліцеї пропонують освоїти нову спеціальність

Читати далі: «Збережи зір»: триває перевірка гостроти зору в броварських ліцеїстів та вихованців дитсадків , автор Заболотний Євген

Джерело: Трибуна – Бровари