Завищені ціни на пальне: в Україні почалися перевірки АЗС – Трибуна

image
23 Травня 2022, 19:21
Поділитися:

У Держслужбі зазначають, що нещодавно для розвʼязання дефіциту палива в країні уряд скасував державне регулювання цін на бензин і дизельне паливо. Але суб’єкти господарювання, як і раніше, мають декларувати ціни в разі підвищення.

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо», — наголошують у службі.

Тому прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив головним управлінням Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Нацполіцією та податковою розпочати перевірки суб’єктів господарювання, які працюють на роздрібному ринку пального.

Зокрема, у Чернівецькій області службовці вже розпочали перевірки п’яти АЗС ТОВ «ПП-ОЙЛ», де дизельне паливо продавали по 70 грн за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня, пальне там більше не продають.

Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу.

Читайте також 

В Україні вчергове здорожчало пальне: які ціни на АЗС
Броварами – 11 грн, до Лісової – 25 грн: нові ціни на проїзд маршрутками
В Україні скасують ПДВ та акцизи на пальне – Зеленський
В Україні вчергове здорожчало пальне: які ціни на АЗС
Ціни на продукти, ліки, паливо тепер контролюватиме і місцева влада

Джерело: Трибуна – Бровари