Завтра у Києві пройде обговорення щодо створення Національного військового меморіального кладовища

image
23 Травня 2023, 16:34
Поділитися:

23 травня 2023 г. 15:26

24 травня у столиці відбудеться обговорення про створення Національного військового меморіального кладовища (НВМК). Громадськість міста запрошують долучитися до заходу.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КМДА.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначається у повідомленні, Національне військове меморіальне кладовище має стати національним пантеоном для вшанування пам’яті героїв, тож втілення такого важливого проєкту не має відбуватися за зачиненими дверима.

Відомо, що Київська міська рада і Верховна Рада України вже проголосували за виділення землі Меморіальному кладовищу, але згоди щодо деталей цього проєкту поки немає.

Читайте: ВР підтримала створення військового меморіального кладовища у Києві

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Спільно з громадськістю буде проведено обговорення створення НВМК. У результаті буде розроблено дорожню карту подальшої участю громади, не лише Києва, але й всієї країни, та міжнародних фахівців у втіленні та розвитку меморіального комплексу. До обговорення запрошують усіх охочих киян, зокрема ветеранів, рідних полеглих воїнів і фахівців із міського розвитку, архітектури, екології, культурної та природної спадщини”, – прокоментували у пресслужбі.

Обговорення розпочнеться у середу, 24 травня, о 14:00 в Київській школі економіки (вул. Миколи Шпака,3).

Як додали у пресслужбі, подія буде включати три частини, а саме панельну дискусію “Війна і пам’ять. Україна у світовому контексті”, панельну дискусію “Практики пам’ятання” та обговорення у форматі “світового кафе” за участі всіх присутніх.

Як зауважили у КМДА, захід проходитиме в офлайн-форматі. Також до обговорення можна буде долучитись онлайн (zoom, YouTube).

Раніше KВ повідомила, що столична і державна влада погодили місце розташування Національного військового меморіального кладовища. Для облаштування цього об’єкта було обрано територію національного заповідника “Биківнянські могили”. Планується, що кладовище займатиме близько 90 га, з яких 8 га – комунальна земля громади міста. Завершити даний проєкт планується до кінця 2023 року.

Читайте: Київрада визначилася з місцем розташування Національного військового меморіального кладовища

Фото: КМДА

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона