Завршилось голосування щодо обрання нових дерев для Куренівського парку

image
16 Січня 2023, 14:47
Поділитися:

16 січня 2023 г. 14:44

Столичні озеленювачи оголосили про завершення голосування щодо вибору дерев для Куренівського парку. Висадження дерев в парку заплановано розпочати вже цієї весни.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби КП УЗН Подільського району.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як розповіли комунальники, голосування було оголошено 3 січня 2023 року.

За результатами голосування, із майже 2 тисяч голосів близько 50% було віддано клену червоному. Друге місце посіла сакура дрібнопильчаста Канзан. Менше голосів набрали сакура дрібнопильчаста Кіку-Шідаре й слива розчепірена Піссарді.

У комунальному підприємстві заявляють, що навесні буде висаджено основний масив з клена червоного, а щоб додати простору барв і весняного настрою – планується висадити сакуру дрібнопильчасту Канзан.

Зазначається, що молоді дерева будуть висаджені на місці видалених наприкінці 2022 року. Старі дерева були аварійними та сухостійними, це засвідчено в акті обстеження дерев, що потребують видалення, складеному фахівцями постійно діючої комісії з обстеження зелених насаджень Києва.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, у грудні минулого року у Святошинському районі Києва в парку “Інтернаціональний” висадили ще 23 дерева. Загалом від початку року насадження парку поповнилися 54 молодими деревами.

Читайте: Столичний парк “Інтернаціональний” поповнився ще понад двома десятками дерев (фото)

Фото: ukrinform

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона