Завершився І етап Громадського бюджету-2019 у м. Бориспіль

image
9 Грудня 2019, 21:32
Поділитися:

Завершився І етап – Громадського бюджету-2019 у м. Бориспіль – визначені 8 проєктів, що будуть реалізовані за кошти міського бюджету у 2020 році. Далі – ще більш відповідальний етап — реалізація проєктів. Про це повідомляє Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Дякуємо всім, хто долучився до участі у конкурсі- авторам проєктів та тим, хто підтримав та проголосував за проєктні пропозиції! І, звичайно, вітаємо перших переможців!
Підводячи підсумки, хочеться звернути увагу на наступні моменти Громадського бюджету міста:

Робоча група здійснює попередню оцінку наданих проєктних пропозицій щодо відповідності умовам конкурсу та можливості їх реалізації за кошти міського бюджету. Якщо є зауваження до проєкту – автору дається час на доопрацювання та внесення змін, і лише після цього проєкти розглядаються повторно та приймається рішення про допуск їх до голосування.
Етап голосування – важливий та необхідний етап Громадського бюджету , оскільки лише голоси мешканців міста (а не допуск до голосування) є підставою для визначення проєктів, що можуть бути реалізовані . Якщо проєктів мало і вони отримали хоч декілька голосів- у всіх є шанс «вписатися» у запланований бюджет для фінансування, якщо багато – відбувається змагання, і тоді перемагають проєкти, що отримали найбільшу підтримку відповідно до рейтингового списку та можливостей передбаченого бюджету.
З метою уникнення непорозумінь, просимо учасників уважніше знайомитись з нормативними документами та довідковими матеріалами та інструкціями щодо Громадського бюджету. Реалізувати можливо проєкт з чітко визначеними завданнями і кошторисом, а не просто подану ідею.
Всю необхідну інформацію було розміщено в системі «Громадський проект Бориспіль» та на сайті міської ради в рубриці» Громадський бюджет міста Борисполя» розділу « Прозорий бюджет». Оголошення про початок конкурсу, умови участі та етапи його проведення було опубліковано в газеті «Вісті» від 20.09.2019 № 34 (994).
В процесі проведення Громадського бюджету-2019 виникло багато питань як у учасників конкурсу, так і у членів робочої групи. Пропозиції та зауваження приймаємо до розгляду до 1 лютого 2020 року, після опрацювання яких будуть внесені зміни до міської програми «Громадський бюджет міста Борисполя на 2019-2023 роки» та надані пропозиції розробниками системи «Громадський проект».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама