«Завершивши будівництво амбулаторій, медична допомога стане доступнішою для жителів сіл Київщини»

image
20 Жовтня 2020, 16:18
Поділитися:

На Київщині тривають роботи зі зведення сільських амбулаторій. Усього в області реалізується 18 таких проєктів. Їх завершення дасть змогу трансформувати систему охорони здоров’я і зробити медичну допомогу доступнішою для людей.

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Василь Володін сьогодні, 20 жовтня.

«Передумова підвищення доступності медичної допомоги – це чіткий перелік гарантованих послуг та обґрунтовані стандарти їх надання. Наше завдання – трансформувати сферу охорони здоров’я таким чином, щоб усе населення мало доступ до медичних послуг первинної, вторинної та третинної ланок. Перші кроки в цьому напрямі вже зроблені – в області триває будівництво нових і комфортних амбулаторій. При цьому, як зазначив Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді України, в умовах децентралізації саме місцеві громади відіграватимуть провідну роль у впровадженні нових моделей медико-санітарної допомоги, які задовольнятимуть потреби жителів», – повідомив очільник Київщини.

У посланні про внутрішнє та зовнішнє становище України гарант акцентував на запровадженні загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування з внесенням відповідних змін до податкового та бюджетного законодавства.

Окрім цього, на загальнонаціональному рівні буде продовжуватися робота з розвитку електронної інфраструктури. Це дасть змогу зменшити адміністративне навантаження на лікарів і забезпечити пацієнтів кращим доступом до онлайн-сервісів.

Нагадаємо, у Бучанській ОТГ відкрили новозбудовану амбулаторію. До цього в Луб’янці приймали хворих у будівлі, яка була зведена ще в 19 столітті.



Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація