“Завершений черговий етап реконструкції Київського зоологічного парку” – Вячеслав Непоп

image
25 Вересня 2020, 21:57
Поділитися:

25 сентября 2020 г. 16:15

На часі продовження активного втілення в життя подальшого плану робіт.

Про це KV стало відомо з повідомлення 44.ua.

Багато хто з містян пам’ятає час, коли не так давно мерія Києва представила проект реконструкції Київського зоологічного парку. Зокрема, про це широкому загалу на своїй Facebook-сторінці повідомив заступник голови КМДА Віталія КличкаВячеслав Непоп:“На Мадагаскар – за пару доларів? Легко! Це не реклама гарячих турів, а цілком реальний план на майбутнє – купуєте білет на метро і… білет в зоопарк!”.

в Телеграм

Проведення яких робіт намічено планом?

Із самого початку планом реконструкції Київського зоопарку, що за адресою проспект Перемоги 32, було заплановано облаштування декількох ділянок:

“Мавпячі острови”. “Африканська саванна” та “Африканський ліс”; “Мадагаскар”, “Нова Гвінея” та “Острів Комодо”; “Долина слонів та носорогів”; “Будинок пінгвінів”;

При цьому, жодних планів стосовно перенесення зоопарку від станції метро “Політехнічна” чи зменшення його території, заступник голови КМДАВячеслав Непопне озвучив. За його словами, усі господарські зони, зокрема ветеринарна клініка з карантинними вольєрами, кормокухня тощо, будуть модернізовані відповідно до сучасних вимог. Це дозволить доглядати за тваринами за найвищими стандартами європейських еко-парків.

До речі, роботи з реконструкції зоопарку проводилися поетапно з тією метою, щоб гості зоопарку в будь-який момент могли відвідати основні експозиції. До слова, всі вищезазначені плани реконструкції – це далеко не все, що міська влада планує втілити в життя для комфортного і пізнавального дозвілля киян та гостей столиці.

“Ні!” – пустим обіцянкам. “Так!” – активним діям

На офіційному веб-порталі КМДА зазначено, що реконструкція Київського зоопарку – процес, що розрахований на шість черг, які складаються з 40 етапів. На території Київського зоопарку вже завершено реалізацію 3-х пускових комплексів першої черги, а саме: нова вхідна група, універсальний вольєр і каскад озер, що складається з 3 водойм: декоративної з “садом каменів”, коропової з альтанкою в японському стилі та для пеліканів з будівлею для їх зимування. Озера мають сучасну багаторівневу систему очищення.

Наразі ведуться роботи з будівництва нового приматника площею 7,3 тис. кв.м. з літніми та зимовими вольєрами. Будуть створенні максимально природні умови для утримання мавп, при цьому з відкритими просторами та комфортними куточками для їх усамітнення та відпочинку. Завершення робіт планується у 2021 році.

Як зазначивВячеслав Непоп, реконструкція Київського зоопарку – процес, який, по-перше, враховує потреби тварин, а по-друге, зорієнтований на побажання відвідувачів. Тобто, з одного боку, створюється простір для тварин, який не завдасть їм стресу і дасть можливість розвиватися в умовах, наближених до природних. З іншого боку, Київський зоопарк розташований в центрі столиці та його щодня відвідують тисячі людей, про інтереси яких також потрібно дбати. Зокрема, з цією метою для зручності відвідувачів у складі зоопарку побудовано паркінг на435машино-місць, який 22 вересня офіційно відкрили голова КМДА Віталій Кличко і його заступник Вячеслав Непоп.

Триповерховий паркувальний комплекс обладнаний всіма необхідними сучасними інженерними системами, що інтегровані в загальну диспетчерську систему зоопарку.

Встановлено енергоефективну систему автоматичного керування освітленням та сучасне обладнання для відеоспостереження. Для власників електротранспорту на паркінгу встановили 7 зарядних станцій. Не забули і про двоколісний транспорт – є окрема зона для паркування велосипедів. На території працюють комфортабельні вбиральні і кімната матері та дитини.

Зоопаркінгом можуть користуватися не лише відвідувачі зоопарку, а і всі бажаючі автовласники. Як зазначив мер Києва Віталій Кличко, станом на сьогодні, це найкращий муніципальний паркінг в Україні.

Як бачимо, саме завдяки зусиллям керівництва КМДА та підтримці громади Києва, зоопарк перетворюється на зелену оазу в центрі міста, затишний природний дім для тварин та комфортний простір для відпочинку киян та гостей столиці. А хіба щось може бути краще?!

Читайте:Віталій Кличко відкрив новозбудований паркінг у столичному зоопарку (фото, відео)

Фото: 44.ua

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона