Завдяки їх трудовим та творчим здобуткам, наше місто добре знане не тільки в області, а й в Україні та за її межами

image
8 Вересня 2020, 16:45
Поділитися:

Головна  /  Завдяки їх трудовим та творчим здобуткам, наше місто добре знане не тільки в області, а й в Україні та за її межами

|  08. 09. 2020

08 вересня, напередодні 988-річниці Дня міста Біла Церква відбулася традиційна зустріч міського голови із Золотим фондом міста. 

Без перебільшення можна сказати, що члени Золотого фонду є прикрасою нашого міста, його гордістю. Саме завдяки їх трудовим та творчим здобуткам, наше місто добре знане не тільки в області, а й в Україні та за її межами.  Адже занесення до списку членів Золотого фонду міста є вищою формою відзначення громадян за їх значні заслуги перед Білою Церквою у розвитку науки, культури, освіти, охорони здоров’я, спорту, промисловості, будівництва, зв’язку, торговельного обслуговування, забезпечення законності і правопорядку. 

22 роки тому, розпорядженням міського голови від 14 вересня 1998р. було створено «Золотий фонд» міста з числа найвідоміших жителів Білої Церкви.  

На сьогодні «Золотий фонд» налічує 297 осіб. І кожного року він поповнюється.

До привітального слова було запрошено  міського голову Геннадія Дикого: «Мені дуже приємно бути зараз з вами. У цьому залі присутні кращі з кращих, ті хто розбудовував Білу Церкву і працював заради того, що місто було саме таким. Серед вас мої вчителі, наставники, люди, які є прикладом для мене». 

Міський голова наголосив, що п’ятий рік зустрічається з цією поважною аудиторією, і хотів би коротко прозвітувати про місто, яким воно стало ці роки. Зокрема, зупинився на сфері освіти – побудові 18 сучасних спортивних комплексів біля загальноосвітніх навчальних закладів, капітальні ремонти спортзалів, туалетів, реконструкції дахів ДНЗ міста. Щодо охорони здоров’я Геннадій Дикий зауважив, що лише в поточному році на вторинну ланку медицини було закуплено високоякісне сучасне обладнання більше, ніж за попередні два роки. Це устаткування дає можливість якісно і вчасно діагностувати захворювання, проводити лікування. Реалізація програми первинної ланки медицини теж є  успішною. Визначена стратегія по створенню умов, аби сімейних лікар був у пішій доступності до пацієнта – виконується. Створено 17 амбулаторій загальної практики-сімейної медицини – практично у кожному мікрорайоні Білої Церкви. Вони повністю обладнані та мають високопрофесійних фахівців. Залишилося організувати такі  ж амбулаторії на Залізничному селищі та масиві Піщаний. 

Про роботу у сфері культури міський голова відмітив реорганізацію музичних шкіл в школи мистецтв, які відтепер викладають різноманітні дисципліни  набагато більшій кількості дітей. 

У спортивних школах  проведено капітальні ремонти басейнів, залів для занять, реконструкція стадіонів. 

Геннадій Дикий акцентував увагу, що п’ять років тому в Білій Церкві було 150 км доріг,  на яких взагалі не було покриття  і ще 150 км – потребували капітального ремонту. Переважна частина вже має сучасне покриття. 

Зауважив, що головним є те,  що підвищилася безпечність на дорогах як пішоходів, так і водіїв завдяки збільшенню в три рази кількості світлоточок.  У Білій Церкві встановлено 10 тис. енергозберігаючих світлоточок, що дало можливість знизити  витрати. Як наслідок – вдвічі зменшилася смертність на дорогах.  

Міський голова відмітив, що це не лише його заслуга, а заслуга кожного з присутніх у залі: «Ви радили, ви допомагали, ви критикувала. Але, як кажуть, критика від друзів набагато цінніша за похвалу ворогів. Я вам надзвичайно вдячний за це. 

Я можу багато розказувати про наші з вами здобутки. Але ви самі знаєте як змінилося за останні роки наше місто. Пять років тому я обіцяв зробити наше місто безпечнішим для життя та успішним. Нещодавно я побачив відео, як по вулиці Томилівській гуляв лелека. З ним гралися діти, а птах йшов недавно покладеним тротуаром.Навіть птахи вже визнали, наскільки наше місто стало безпечнішим. Лелека – це символ. У народі кажуть, що коли лелека поселяється на подвір’ї, то господарів чекає успіх, добробут чи поповнення в сім’ї. Я дуже хочу, аби так і сталося в нашому з вами місті і все робитиму для того». 

Міський голова  Геннадій Дикий провів церемонію посвяти і вручення свідоцтв новим членам Золотого Фонду2020 року:

– Білогур Галині Станіславівні  – «Заслуженому працівнику культури України», викладачеві комунального закладу Білоцерківської міської ради «Білоцерківська школа мистецтв №5»;

– Малишевій Ларисі Павлівні –  «Заслуженому працівнику культури  України»,  головному зберігачеві комунального закладу Київської обласної ради « Білоцерківський краєзнавчий музей»;

– Саніну Володимиру Миколайовичу – «Заслуженому юристу України»;

– Федоренку Анатолію Миколайовичу – «Заслуженому тренеру України», тренеру-викладачу з баскетболу комунального закладу Білоцерківської міської ради дитячо-юнацької спортивної школи № 1.

Традиційно, щорічно, проходить виставка-конкурс професійних художників картин «Місто над Россю», присвячений Дню народження Білої Церкви. Учасники представляють роботи, що відображають красу і неповторність вулиць, скверів, парків рідного міста. 

Поважне журі нашого конкурсу у складі: Ірини Рибак, Олени Гайдаєнко, Вікторії Бондаренко визначили переможців конкурсу. 

Так, за ІІІ місце в конкурсі диплом та квіти від міського голови отримала – Олена Яросевич за картину «Торгова площа 16».  ІІ місце  здобув  Валерій Вовченко за роботу «Ангел хранитель». І місце конкурсу посів Леонід Маадир – Оол за картину «Білоцерківський спас». 

Традиційно, на кожному зібранні членів “Золотого фонду” хвилиною мовчання було згадано тих, хто пішов з життя. У 2020 році не стало: працівників культури – Світлани Томашевської, Сергія Томащука, пожежника – Миколи Павленко. Їх життя, праця, творчість, наснага і успіхи залишили після себе багато доброго і корисного. 

У ході заходу для присутніх учні міських шкіл мистецтв та Заслужений працівник культури України, член Золотого фонду Білої Церкви Галина Білогур та актори Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім.П.Саксаганського виконали творчі номери.

Джерело: Біла Церква – офіційний сайт