Затверджено програму соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2021 рік

image
24 Грудня 2020, 21:58
Поділитися:

24 декабря 2020 г. 20:24

Програму соціально-економічного та культурного розвитку Київської області на 2021 рік ухвалено сьогодні, 24 грудня. При її формуванні було враховано цілі та завдання, які визначають національні пріоритети та державні інтереси, а також цілі та завдання Стратегії розвитку Київської області на 2021-2027 роки.

Про це KV стало відомо з повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА).

До Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київщини у 2021 році увійшли 35 обласних цільових програм, серед пріоритетних напрямів яких:

Розвиток людського потенціалу;

Підвищення конкурентоспроможності економіки регіону;

Розвиток інноваційно-орієнтованих галузей економіки;

Сталий розвиток територій населених пунктів і громад.

На переконання голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна реалізація завдань та заходів Програми сприятиме поліпшенню основних прогнозних економічних показників у порівнянні з очікуваними показниками за 2020 рік.

“Ми очікуємо, що завдяки реалізації Програми соціально-економічного та культурного розвитку Київської області у наступному році якісно зростуть показники в галузях промисловості та сільського господарства. Обсяг капітальних інвестицій становитиме 32,2 млрд грн, що, у порівняних цінах, на 12,3% більше, а загальний обсяг прямих іноземних інвестицій збільшиться на 2,7% і становитиме 1874,2 млн дол. США”, – каже Василь Володін.

Також очільник області додав, що обсяг експорту товарів може зрости на 2,6% і становитиме 1963,0 млн дол. США, а імпорт товарів, порівняно з 2019 роком, збільшиться на 3,6% і становитиме 4082,5 млн дол. США.

в Телеграм

Збільшиться і середньомісячна номінальна заробітна плата. Вона зросте на 10% і становитиме 12 938 грн. Зменшення рівня безробіття очікується на рівні 0,3% і складе 6,5%.

Забезпечення досягнення очікуваних результатів виконання Програми передбачається здійснювати шляхом мобілізації зусиль та проведення спільної роботи Київської обласної державної адміністрації і Київської обласної ради разом з територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в області та органів місцевого самоврядування у співпраці з громадянами, юридичними особами та їх об’єднаннями, що забезпечить ефективне використання всіх наявних і залучених в область ресурсів.

Читайте: У грудні для лікарень Київщини закупили 247 стаціонарних концентраторів кисню та 10 апаратів ШВЛ

Фото: КОДА

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона