Затримано броварського «схемщика» та його злочинну групу із викрадення преміум-авто

image
15 Лютого 2019, 01:43
Поділитися:

Працівники управління стратегічних розслідувань поліції Київщини спільно зі співробітниками слідчого управління та під процесуальним керівництвом прокуратури області припинили злочинну діяльність групи, яка упродовж трьох років викрадала елітні автомобілі. Організатором злочинного угрупування виявився мешканець Броварів.

Як зазначено на сайті ГУ Національної поліції в Київській області, злочинна група викрадала автомобілі преміум-класу, такі як: «Mazda», «Kia», «Honda», «Toyota», «Lexus» та «BMW» на території Києва, Київщини та інших областей України.

За словами заступника начальника Головного управління поліції столичної області – начальника кримінальної поліції Андрія Нєбитова, працівники поліції провели значний  комплекс слідчо-оперативних заходів. Зокрема, проведено 33 санкціонованих обшуки за адресами проживання фігурантів та місцями відстою викраденого автотранспорту на території столиці та Київщини, Кіровоградщини, Миколаївщини. Під час обшуків працівники поліції виявили та вилучили готівку, спеціальні пристрої для сканування та автозапуску двигуна, пристрої для заглушування сигналів, різні номерні знаки, рації, мобільні телефони, дублікати ключів.

Затримано 12 учасників злочинного угрупування у порядку ст. 208 КПК України. Організатор – 27-річний житель Броварів, який розробив та налагодив схему незаконних заволодінь автівок та їхню реалізацію. За кожним членом злочинної групи закріплені свої «кримінальні» обов’язки.

На двох жінок була покладена особлива «місія». Вони займались пошуком транспортних засобів для подальшого їх викрадення, збирали інформацію про власників, місць їх стоянки та передавали безпосереднім виконавцям знаряддя вчинення злочину: ключі та чіпи від автомобілів, дублікати номерних знаків, ключі від гаражів, де відстоюються транспортні засоби.

Інші учасники виконували роль координатора, реалізатора майна, отримувача коштів за викрадені автомобілі, підшукувача осіб, здатних вчиняти злочини.

Також були розписані обов’язки щодо знищення, підробки або заміни  номерів вузлів та агрегатів викрадених транспортних засобів, виготовлення підробних документів.

Троє чоловіків (старшому 40 років та двоє молодиків 21-річного віку) були безпосередніми виконавцями незаконного заволодіння автомобілями. Для них судом обрано міру запобіжного заходу  у вигляді тримання під вартою без права внесення грошової застави.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ст. 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри зловмисникам.  Триває слідство.

Джерело: Трибуна Бровари