Засудили на 2 роки обмеження волі за неявку до військомату | Трибуна

image
13 Лютого 2020, 19:13
Поділитися:

Призовника із Броварського району засудили до 2-х років обмеження волі за ухилення від військової служби. Про це повідомили в броварському ОМВК.

Як зазначили в об’єднаному міському військовому комісаріаті, в жовтні 2019 року житель Броварщини отримав повістку з вимогою прибути 25 листопада для відправлення до військової частини. Однак до пункту збирання він не з’явився.

У комісаріаті вказують, що хлопець досяг 18-річного віку і йому ще не виповнилось 27-ми. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби. До того ж, молодика попередили про кримінальну відповідальність у випадку неявки.

Тому проти хлопця відкрили кримінальне провадження за ухилення від призову на строкову військову службу – за ч.1 ст. 335 Кримінального кодексу України. Його засудили до 2-х років обмеження волі, встановивши випробувальний термін в 1 рік.

Окрім іншого, ухилянту заборонили виїздити за межі держави без погодження з уповноваженим органом. А також – зобов’язали повідомляти про зміну місця мешкання, роботи, навчання та з’являтися в органи пробації для реєстрації.

Читайте також:

До армії – знову з 18 років. Зеленський підписав указ
Закон про матеріальну відповідальність військових набув чинності
Подякуйте захисникам: українців закликають долучитися до акції на підтримку військових
Звання української армії приведені до стандартів НАТО. Закон підписано
У приміщенні Броварського суду конвоїри влаштовували ув’язненим бенкети з алкоголем і наркотиками. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари