Заступнику командувача ВМС ЗСУ з авіації Ігорю Бедзаю посмертно присвоїли звання Героя України

image
11 Травня 2022, 23:26
Поділитися:

11 травня 2022 г. 23:24

Полковника Військово-морських сил Збройних Сил України, заступника командувача ВМС ЗС України з авіації Ігоря Бедзая президент Володимир Зеленський нагородив званням Героя України посмертноз удостоєнням ордена “Золота Зірка”. Бедзай загинув під час виконання бойового завдання 7 травня.

Про це KВ стало відомо з повідомлення Верховної ради України.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

“В українському небі загинув один з найкращих офіцерів Військово-Морських сил – полковник Ігор Бедзай, більш відомий як колишній командир 10-ї Морської авіаційної бригади з Новофедорівки, поблизу Сак, Крим…Загинув під час виконання бойового завдання, у складі екіпажу морського вертольоту Мі-14 від ракети російського винищувача. Загинув у небі, яке любив і боронив”, – написав про Героя директор фонду “Повернись живим” Тарас Чмут.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що саме Ігор Бедзай у 2104 році врятував морську авіацію України. Він організував особовий склад, підготував техніку та на очах окупантів перегнав за два дні усю справну авіацію з Криму на континентальну частину України.

Відповідний указ Зеленськийпідписав11 травня.

“За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу”, — йдеться у документі.

Читайте: Першим кавалером нової української відзнаки – Хреста бойових заслуг став Головнокомандувач ЗСУЗалужний

Фото: ВР

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона