Заступник голови КОДА О.Торкунов відвідав Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації

image
7 Липня 2020, 18:50
Поділитися:

Сьогодні, 7 липня, Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації з робочим візитом відвідали заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов та директор обласного департаменту соціального захисту населення Ігор Мещан.

У ході зустрічі відбулось інформування про основні напрями діяльності Бородянського центру СПР та результати роботи за перше півріччя 2020 року.

Враховуючи те, що центр основні зусилля направляє на підтримку учасників АТО/ООС, ветеранів та членів їх родин гості уважно поставились до результатів роботи фахівців центру. Цікавим є досвід роботи мобільної психологічної служби центру СПР на виїзді, адже такий формат роботи дає можливість отримати необхідну психологічну, юридичну чи соціальну допомогу представникам цільової групи за місцем проживання. Важливим фактором у роботі центру є те, що надання послуг зі збереженням всіх вимог не припиняється і під час карантину. За 1 півріччя 2020 року до центру СПР було 1119 звернень від учасників АТО, 732 – від членів родин учасників АТО. За допомогою звернулись і інші категорії населення (432), це, як правило, соціальна підтримка, особливого загострення яка отримала під час карантину.

Цікавий досвід Бородянського центру СПР заслуговує на увагу – це професійна та благодійна діяльність під час карантину. Колектив розробив ряд інформаційних кейсів, порад, online тренінгів та майстер-класів. Буквально з перших тижнів обмежень, пов’язаних з поширенням CОVІD19, психологічною службою центру організоване телефонне опитування родин учасників АТО, вимушених переселенців щодо складнощів та гострих потреб їх родин. На вирішення соціальних потреб,за підтримки органів влади та ОМС, ініційовано РУХ громадської активності «Разом ми сила», завдяки якому вдалось надати соціальної продуктової підтримки більше ніж 600 родинам, 36 родин із малолітніми дітьми отримали матеріали для розвитку та творчості, 6 амбулаторій та ФАПів отримали додаткове обладнання: пульсоксиметри, інфрачервоні лампи закритого типу, інфрачервоні термометри, засоби захисту та дезинфекції.

У центрі активно діє відкритий простір для учасників АТО/ООС та ветеранів – ОPEN HUB.

Фахівці центру СПР отримали інформацію про діяльність обласної комплексної програми соціальної підтримки в Київській області учасників АТО та членів їх сімей, членів сімей загиблих (померлих) учасників АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні та учасників Революції Гідності на 2018-2020 роки.

Цікавою була інформація від гостей і про перебіг створення Координаційної ради учасників АТО/ООС та волонтерів при КОДА.


(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація