Засідання виконкому

image
8 Серпня 2020, 21:05
Поділитися:

6 серпня селищний голова Олександр Сахарук провів засідання виконавчого комітету Бородянської селищної ради сьомого скликання.

Першим питанням розглянуто доповідь директора КП БСР «Бородянкатепловодопостачання» Віктора Трухана щодо підготовки до опалювального періоду соціальної сфери Бородянської селищної ОТГ. У виступі він підкреслив, що натепер більшість навчальних закладів, адмінприміщень та закладів медицини в селах підготовлено до зими, заготовлено піщано-соляну суміш, ремонтні роботи тривають у котельні Будинку-інтернату та котельні ЦРЛ. Йде активна робота щодо переходу на альтернативні види опалення та з питання диспетчеризації водопостачання, що надасть змогу в підсумку зменшити витрати і не підвищувати тарифи протягом тривалого часу. Розроблено проект щодо капітальної реконструкції очисних споруд повного циклу, які побудовано ще в 1976 році, капітального ремонту також потребують самотічні колектори і частина водогону в Новому Корогоді. Всі ці питання в роботі, оскільки на їхнє вирішення потрібні значні кошти, так, на очисні споруди потрібно більше 70 млн. грн. Щодо робіт на водогоні у Новому Заліссі, які здійснюються на умовах співфінансування з обласним бюджетом, то відповідна комісія Бородянської ОТГ тримає їх виконання на постійному контролі. В подальшому ході засіданні членами виконкому також було взято до відома нові тарифи на послуги підприємства, зокрема, в порівнянні з минулим роком їх зменшено на 3 % для кожної групи споживачів, та делеговано повноваження директору на  підписання договору переоснащення системи опалення в ряді будівель смт Бородянка.

Доповідь в.о.начальника відділу освіти Оксани Борздухи містила докладну інформацію щодо підготовки галузі до нового навчального року, зокрема, закуплено одномісні антисколіозні парти, інтерактивні дошки та комплекти сучасних меблів для 1 класів, дидактичні матеріали та обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології та географії, ноутбуки та планшети-трансформери для дітей з особливими освітніми потребами, по всіх закладах буде встановлено комплекси з очистки води, розпочато промивку систем опалення, тощо. Як підкреслив очільник громади Олександр Сахарук, злагоджена робота  має нову якість, яку реалізовано в умовах децентралізації. За рік із часу створення Бородянської ОТГ було забезпечено підвезення дітей до шкіл, харчування дітей, замінено вікна у класах та у спортзалах, облаштовано спортивний майданчик у Новому Заліссі та міні-стадіон у Пилиповичах, на черзі – великий стадіон зі штучним покриттям біля Бородянської школи № 1.

В.о. начальника відділу фінансів Юлія Поліщук у звіті про хід  і результати виконання бюджету Бородянської селищної ради у І півріччі 2020 року поінформувала, що дохідну частину бюджету виконано на 100 %, з неї  найбільше коштів – 63 % виділено на фінансування галузі освіти, на подолання наслідків та профілактику захворювання на коронавірус виділено 1,9 млн. грн.

 Начальник сектору місцевого розвитку Юлія Самсонова у формі презентацій представила на засіданні звіти про хід  виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Бородянської селищної об’єднаної територіальної громади та про виконання Плану заходів із реалізації Стратегії розвитку Бородянської селищної об`єднаної територіальної громади на період 2020 – 2022 р.р. за І півріччя 2020 року. Коментуючи звіт, директор Бородянської ЦРЛ Ігор Чебишев подякував Бородянській ОТГ за значні кошти, виділені на придбання медичного обладнання та медзасобів. Щодо Стратегії розвитку, то селищний голова Олександр Сахарук повідомив, що днями відбулась його чергова робоча зустріч із іноземними інвесторами щодо створення в ОТГ Агропереробного кластеру, завдяки якому буде задіяно в обробіток максимальну кількість площ і завдяки цьому буде підвищено рівень добробуту мешканців громади.

На засіданні виконкому також розглянуто листа Бородянського відділення поліції щодо роботи закладу «Прайд», реєстрацію Колективного договору між відділом культури, молоді та спорту  та трудовим колективом відділу, погоджено склад комісії з питань забудови, архітектурного планування селища та реформування ЖКГ і комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Бородянської селищної ради, звіт директора КО БСР «Регіон – Бородянка» Олега Бульбанюка про проведену роботу у І півріччі 2020 року, затверджено графік вивозу сміття КО «Благоустрій-Бородянка» на ІІ півріччя 2020 року, кошторисну документацію та інше.

Начальник відділу культури, молоді та спорту Наталія Вишинська доповіла про хід виконання Програми культурно-мистецьких заходів Бородянської селищної ради у ІІ кварталі 2020 року, зазначивши, що навіть в умовах карантину художні колективи громади беруть участь в онлайн-конкурсах різного рівня і перемагають. Нею також анонсовано створення замість архаїчних сільських закладів культури сучасних проектів – Центрів місцевої активності, які будуть відповідати запитам і потребам ХХІ століття. 

Цього дня членами виконкому також розглянуто ряд питань комісії з питань захисту прав дитини, комісії виконавчого комітету з житлових питань, постійно діючої міжвідомчої комісії для розгляду питань щодо відключення споживачів від мереж централізованого опалення,  комісії з питань забудови, архітектурного планування селища та реформування житлово-комунального господарства, надано матеріальну допомогу 4 громадянам на лікування та 1 на поховання, розглянуто 7 протоколів про адміністративне правопорушення. 

У «Різному» селищний голова Олександр Сахарук зачитав колективне звернення працівників Бородянського ЦПМСД щодо підтримки ними діючого головного лікаря Миколи Бовсуновського.  

Засідання виконкомуБородянська селищна рада.

Джерело: Бородянська селищна рада