Засідання українсько-білоруської робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва

image
6 Травня 2019, 17:25
Поділитися:

Заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі Владислав Литвин очолив делегацію Київської обласної державної адміністрації у засіданні робочої групи з питань міжрегіонального та транскордонного співробітництва. Під час засідання було прийнято за основу пропозицію української сторони (організаторів) про проведення Другого Форуму регіонів України і Республіки Білорусь в період 01-04 жовтня 2019 року в м. Житомир.

На засіданні робочої групи було вирішено продовжити переговори щодо зміни категорії пункту пропуску «Вільча-Олександрівка» з міждержавної на міжнародну (після створення необхідної інфраструктури для функціонування міжнародного пункту пропуску).

Питання щодо зміни класифікації діючого міждержавного пункту пропуску через державний кордон «Вільча» ініціюється Київською обласною державною адміністрацією. Цей пункт пропуску розташований на найкоротшому автошляху Т1035 між м. Мінськ (Республіка Білорусь) та м. Київ (Україна), логістично матиме значні переваги над іншими функціонуючими пунктами пропуску.

Зміна категорії сприятиме зростанню економічного потенціалу, розвитку туристичної галузі, поглибленню міжнародних зв’язків, активізації торгівельних відносин, як Київської області, так і України в цілому. Оновлений пункт пропуску дозволить реалізувати та продуктивно використовувати транзитний потенціал прикордонних регіонів, суттєво покращить транспортну доступність, дозволить створити принципово нові можливості для розвитку громад, стимулюватиме пожвавлення руху людей та вантажів через державний кордон, скоротить часові та фінансові витрати на поїздки.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Джерело: Новини – Київська обласна державна адміністрація