Засідання 29 сесії Бородянської селищної ради VІІ скликання

image
10 Вересня 2020, 20:33
Поділитися:

3 вересня селищний голова Олександр Сахарук провів засідання 29 сесії Бородянської селищної ради VII скликання. Відкриваючи засідання, очільник громади вручив Подяки та цінні подарунки директорам шкіл смт Бородянки та Мирчі Олександрі Рибалкіній та Раїсі Хрестюк, виразивши впевненість, що вони і надалі будуть для освітян взірцем сумлінного служіння своєму професійному обов’язку. 

Першим питанням обговорено підписання з корпорацією «Mega-Рroject  Corp.» Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво щодо реалізації програм та проєктів по будівництву Київської Великої кільцевої дороги та Агропромислових Кластерів навколо неї. Представник інвестиційної компанії Микола Мельник поінформував присутніх щодо основних аспектів майбутнього проєкту, який повністю відповідає Стратегії розвитку Бородянської ОТГ, – буде створено від 3 до 8 тисяч нових робочих місць в аграрному секторі, 10 % від обороту коштів перераховуватиметься на розвиток громади, передбачено солідне соціальне партнерство. Депутати також підтримали підписання Меморандуму з  ТОВ «Екосервіс Груп», яке буде безкоштовно вивозити сміття зі закладів освіти громади.

Найтривалішим на засіданні став розгляд блоку питань, які представила начальник земельного відділу Анна Зеленко, серед них було надання дозволів на розробку проєкту землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок, дозволів на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), надання дозволів на розробку проєктів землеустрою щодо відведення в оренду, надання дозволів на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) спадкоємцям права на земельну частку (пай) та інш.

В другій частині засідання начальник юридичного відділу Сергій Демченко представив листи ДП «Теплоенерго» ПрАТ Бородянська СПМК-15  про укладення додаткових угод до декількох Договорів оренди майна на подовження терміну дії та ряд інших питань. Начальник відділу фінансів Олена Григораш доповіла щодо змін до Програми по утриманню та ремонту дорожнього покриття вулиць та змін до бюджету ОТГ. Депутатами також затверджено персональний склад окремих комісій при виконавчому комітеті Бородянської селищної ради сьомого скликання у новому складі та Положення про сектор з питань соціального захисту населення. Ці питання висвітлила голова постійної комісії Бородянської селищної ради з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, забезпечення діяльності депутатів, розвитку і вдосконалення місцевого самоврядування, запобігання корупції Ірина Захарченко. 

В завершальній частині начальник відділу освіти Тетяна Кравчук поінформувала щодо змін у штатному розписі закладів у зв’язку з навчанням там дітей з особливими освітніми потребами та подякувала депутатам і всім присутнім за потужну підтримку, яку мала освітня галузь Бородянської ОТГ протягом складного для всіх 2020 року. Наразі всі заклади забезпечені спецзасобами для роботи в умовах адаптивного карантину, забезпечено харчування та підвезення дітей до шкіл та дитсадків.

У «Різному» селищний голова Олександр Сахарук зачитав лист  Асоціації міст України щодо підтримки Програми забезпечення молоді житлом та звернення депутатів Бородянської селищної ради щодо розпуску фракції «Солідарність». Крім цього, він закликав усіх депутатів у зв’язку з утворенням (ліквідацією) районів активно долучитись до робочої групи щодо передачі майна від райдержадміністрації та районної ради в оперативне управління ОТГ.

  

Засідання 29 сесії Бородянської селищної ради VІІ скликанняБородянська селищна рада.

Джерело: Бородянська селищна рада