Зарплати бюджетникам у Броварах перерахують «жорсткіше» – Трибуна

image
31 Травня 2022, 19:54
Поділитися:

Планові видатки бюджетним організаціям перерахують «жорсткіше». Про це під час оперативної наради Броварської міськради 30 травня повідомила начальниця фінансового управління міськради Наталія Постернак і міський голова Ігор Сапожко.

Із цього питання з розпорядниками бюджетних коштів було проведено нараду. «Питання не в тому, що ми не хочемо чи щось економимо: надходжень у бюджет міста зменшилося фактично втричі, – зазначив Ігор Сапожко. – Якщо ви (розпорядники бюджетних коштів  – авт.) будете надалі так само нараховувати кошти, тоді буде питання не до мене, і не до Наталії Іванівни (Постернак – авт.), бо з фонду заробітної плати ми не зможемо здійснити виплати, бо в нас немає коштів. Зменшення видаткової частини пов’язано з кількістю надходжень у бюджет. Виправлятиметься ситуація – значить виправлятиметься і з фондом зарплати», – повідомив міський голова.

За даними директора Броварського міськрайонного центру зайнятості Максима Вітра, станом на 30 травня в центрі на обліку перебуває 1 164 безробітних, із яких 841 – жителі міста. При цьому вакансій усього 125.

«Вакансій сьогодні практично немає, роботи сьогодні немає. Ті підприємства, які намагаються запускатися, вони також залежні. І від ціноутворення на паливо, і від самої наявності цього палива, і від логістики, доставлення продукції» , – сказав Сапожко. І наголосив Наталії Постернак, щоб жорсткіше «підійшли до розпорядників коштів», адже «деякі з них не розуміють і продовжують ставити прогнозовані показники на вересень, жовтень, листопад із приростом плюс 30 млн грн на фонди заробітної плати. Її не буде з чого сплачувати».

Нагадаємо, на початку травня поточного року міський голова зустрічався з освітянами, де обговорювалося питання врегулювання виплат заробітних плат працівникам освітніх закладів та, відповідно, економії бюджетних коштів.

Також під час оперативної наради Максим Вітер повідомив, що виплати безробітним здійснюються вчасно.

Керівник центру звертається до мешканців Броварщини не експериментувати з новою послугою в «Дії» щодо реєстрації на надання допомоги з безробіття, і подавати заявки тільки тим, хто справді не має роботи. 99% інформації, яка надходить у «Дії» щодо безробіття, не підтверджується, зазначив Максим Вітер, при цьому працівники витрачають час на верифікацію інформації.

Читайте також

У Броварах батьків і дітей опитають, чи потрібні святковості до Дня останнього дзвоника і випускного вечора
Із січня зарплати вчителів зросли на 20% – МОН
У школи Броварської громади закупили ноутбуки для вчителів. Скільки і в яку ЗОШ
Із лютого правоохоронцям і рятувальникам підвищать зарплати – МВС
Зарплату освітянам врегулюють: міський голова Броварів закликав економити бюджетні кошти

Джерело: Трибуна – Бровари