Зарплата вчителів зросте на 9 % − держбюджет 2020

image
18 Листопада 2019, 09:08
Поділитися:

14 листопада Верховна Рада України схвалила проєкт бюджету на 2020 рік. Його підтримали 280 народних обранців. Згідно з документом, заробітна плата педагогів зросте на 9 %, а молоді вчителі отримають матеріальну допомогу.

Як повідомляє МОН, окрім збільшення зарплати, молоді вчителі зі стажем до 10-ти років наприкінці року отримають додаткову виплату. Її розмір − 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб станом на 1 січня 2020 року, тобто майже 21 000 грн. Загалом передбачено, що таку додаткову виплату отримають 73 900 освітян.

За оцінкою МОН, сьогодні молодий вчитель у середньому отримує 5 410 грн на місяць, а досвідчений зі стажем 30 років − 8 182 грн.

Відповідно до закладеного в бюджеті підвищення, має зрости зарплата для:

молодого вчителя − до 5 900 грн;
досвідченого вчителя − до 8 900 грн.

Міністр освіти і науки України Ганна Новосад відзначила, що цього року в освітній субвенції вперше враховано актуальний, а не минулорічний контингент дітей.

«Ми платили заробітну плату за кількістю дітей, яка значно менша від реалістичної. А насправді це означає, що ми просто не доплачували останні 4 роки заробітну плату вчителям. Ми нарешті цю проблему виправляємо і додаємо 2,2 млрд грн для того, щоб враховувати ту кількість учнів, яка є реалістичною. На сьогодні це дозволить усім регіонам повну надбавку за престижність, а не гратися надбавками, як це люблять робити на місцях», − підкреслила Ганна Новосад.

Нагадаємо, перед цьогорічними виборами в команді президента Володимира Зеленського обіцяли зарплатню вчителям у розмірі 4000 дол. США. Однак згодом від такого підвищення відмовились.

Читайте також:

Асистенти вчителів інклюзивних класів підвищуватимуть кваліфікацію за новою програмою
У Кабміні прогнозують підвищення зарплат вчителям з 2020 року

Джерело: Трибуна Бровари