Зареєструвати місце проживання можна буде в онлайні, прийнято відповідний закон

image
5 Листопада 2021, 13:15
Поділитися:

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який відкриває шлях для зміни процедури оформлення “прописки” в Україні. Послуга перейде в онлайн.

Адміністративна послуга з реєстрації місця проживання є однією з найпопулярніших серед усього переліку послуг. Натомість, власне процедура реєстрації сьогодні є архаїчною і ускладненою – для реєстрації місця проживання необхідно зібрати 3-5 документів та погоджень і прибути з ними до органу реєстрації чи центру надання адміністративних послуг.

Прийнятий 5 листопада законопроект №5463 “Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні”, який змінить систему реєстрації місця проживання. Тепер ви прямо у додатку або на порталі “Дія” зможете вказати адресу, за якою фактично проживаєте, та отримати підтвердження від власника житла.

“Жодних довгих прогулянок у ЦНАП – тільки підтвердження в онлайні. Ми повністю змінюємо філософію прописки. Замість трьох установ, 30 днів очікування та папірців, — одна заява, яку опрацюють у першу добу.”, – заявив очільник Мінцифри Михайло Федоров у власному телеграм.

Михайло Федоров підкреслив також, що оформити пенсію, документи або отримати медичну допомогу можна буде там, де ви живете, а не там, де живе ваша прописка.

Нагадуємо, що місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло, а лише повідомлятиме державу, де ви проживаєте.

Підписуйтеся на Telegram-канал MKV — джерело актуальних новин Макарівської громади й Київщини!

Джерело