Запрацювала інформаційно-комунікаційна система «Резерв для державної служби на деокупованих територіях»

image
11 Липня 2023, 14:53
Поділитися:

3 липня розпочала свою роботу інформаційно-комунікаційна система, яка містить відомості про осіб, зарахованих до резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України. Технічним адміністратором системи та одним із координаторів експериментального проєкту, в рамках якого реалізується створення резерву, є Національне агентство України з питань державної служби.

Метою створення резерву є забезпечення районних, обласних військових адміністрацій, військових адміністрацій населених пунктів, інших державних органів, які утворені або відновили роботу на деокупованих територіях України, персоналом для практичного виконання завдань і функцій держави на цих територіях. Резерв формується з осіб, які виявили бажання працювати в державних органах на деокупованих територіях на посадах державної служби.

Зарахування особи до резерву здійснюється на підставі анкети, яка заповнюється в електронній формі за посиланням. Для заповнення посади в державному органі на деокупованій території суб’єкт призначення або керівник державної служби в такому державному органі звертається до НАДС з листом, в якому зазначає критерії до відповідної посади, а саме:

  • найменування державного органу на деокупованій території;
  • область деокупованої території;
  • напрям роботи;
  • найменування посади; категорія посади;
  • рівень освіти;
  • досвід роботи.

НАДС на основі наданих критеріїв здійснює пошук в системі та формує перелік осіб, відомості про яких відповідають зазначеним критеріям, та передає його до відповідного державного органу на деокупованій території.

Важливо. Пріоритетне право на призначення на посади в державних органах на деокупованих територіях із числа осіб, зарахованих до резерву, мають особи зі статусом ветерана війни, набутого в установленому законодавством порядку; внутрішньо переміщені особи; особи, які раніше займали ці посади, а також особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій; особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Додаткова інформація про реєстрацію в системі, подання анкети для зарахування до резерву, процедуру працевлаштування, роботу з державними органами на деокупованих територіях – на сайті НАДС за посиланням.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація