Заповзятливий киянин ошукав орендодавців: 4 місяці платив підробленими квитанціями, – ФОТО

Заповзятливий киянин ошукав орендодавців: 4 місяці платив підробленими квитанціями, – ФОТО
11 Червня 2024, 15:28
Поділитися:

Мешканець Києва чотири місяці орендував квартиру, сплачуючи за неї підробленими квитанціями.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Ми маємо Telegram-канал “Головні новини Києва – 44.ua” – джерело важливих, актуальних та перевірених новин Києва, столичного регіону та України. Долучайтесь.

У поліції розповіли, що зловмисник винаймав квартиру у Подільському районі подобово, а рієлтору надсилав підроблені квитанції про оплату. Загалом у такий спосіб киянин “сплатив” понад 130 тисяч гривень, поки менеджери агентства нерухомості не викрили аферу.

У столиці затримали шахрая, який платив за квартиру підробними квитанціями, Фото: Поліція Києва

У столиці затримали шахрая, який платив за квартиру підробними квитанціями, Фото: Поліція Києва

Про ситуацію з підробленими чеками повідомила поліції співробітниця агентства нерухомості. Вона представляє інтереси власника оселі у Подільському районі. На початку року вона знайшла орендаря – чоловік сам звернувся до неї в режимі онлайн та виявив бажання орендувати квартиру подобово.

Згодом поліцейські з’ясували, що киянин отримав доступ та зробив скріншоти додатка “Дія” та картки “Монобанк” свого знайомого. Саме під цим іменем він і надсилав представниці орендодавця підроблені квитанції про оплату. “Орендар” у такий спосіб сплачував за оренду квартири чотири місяці – загалом “перерахував” понад 130 тисяч гривень.

Співробітники відділу кримінальної поліції Подільського управління поліції встановили, що до скоєння злочину причетний 23-річний місцевий мешканець, раніше судимий за аналогічну шахрайську схему та наркозлочини. Слідчі повідомили фігуранту про підозру по 27 епізодам кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, – йдеться у повідомленні поліції.

За вчинені дії киянину загрожує до трьох років позбавлення волі.

Також ми розповідали раніше, що наприкінці минулого року в Святошинському районі Києва викрили чоловіка, який ошукував людей, продаючи неіснуючий одяг через інтернет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua