“Запобігти! Врятувати! Допомогти!”

image
1 Березня 2023, 00:12
Поділитися:

В рамках акції “Запобігти! Врятувати! Допомогти!” 28 лютого співробітники Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області завітали до вихованців Вишнівського ліцію Ідеал Вишневої міської ради Бучанського району Київської області.

Рятувальники провели навчально-виховну бесіду з дітками про різноманітні надзвичайні ситуації, причини їх виникнення та шляхи запобігання. Діти послухали про побутові пожежі, які найчастіше виникають внаслідок короткого замикання та дитячих пустощів з вогнем. Окрему увагу було приділено ознайомленню дітей з алгоритмом дій при виявленні підозрілих предметів на вулиці. Дітям пояснили, що в такій ситуації необхідно попередити перехожих про можливу небезпеку, а головне в жодному разі не чіпати знахідку, нагадали про дії під час сигналу «Повітряна тривога». Крім того, рятувальники звернули увагу дошкільнят на те, яким службам слід телефонувати у разі виникнення різних надзвичайних ситуацій. Під час заходу діти ставили питання рятувальникам та спробували попрацювати з пожежним оснащенням. Зустріч дітей із рятувальниками подарувала їм позитивні емоції та незабутні враження, а також знання, які обов’язково допоможуть у майбутньому уникати небезпечних ситуацій.

Для рятувальників безпека дітей – це одне з найголовніших завдань, адже навички безпечної поведінки формуються з дитинства!
 

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради