Запобігти стресовим ситуаціям у сімʼях військових та допомогти їм у комунікації із ЗСУ – у Міноборони презентували соцпроєкт «Родинам захисників»

image
10 Серпня 2023, 14:45
Поділитися:

Міністерство оборони України проводить інформаційну кампанію «Родинам захисників». Соціальний проєкт покликаний розʼяснити, як запобігти стресовим ситуаціям у родинах захисників і захисниць та інформувати членів сімей військових про канали комунікації із ЗСУ.

Міноборони спільно з Генштабом та інститутами громадянського суспільства розробили прості рекомендації з відповідями на найчастіші питання, які виникають у членів родин військовослужбовців. Проєкт візуалізовано у достатньо інформативний буклет та відповідні три відеоролики соціальної реклами, які покликані допомогти сімʼям військових.

Також у Збройних Силах України ведеться активна робота з сім’ями військовослужбовців з метою підготовки до відряджень захисників і захисниць, моральне супроводження воїнів під час участі у бойових діях та процесу повернення додому. Враховується досвід і практика у цій площині держав-членів НАТО.

Проєкт презентували громадськості заступник Міністра оборони України Ганна Маляр, представник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ полковник Ярослав Калініченко, директорка ГО «Громадський рух «Жіноча сила України» Наталія Умеренкова на базі Military Media Center. У розробленні «Родинам захисників» також взяли участь Служба психосоціальної підтримки сімей військовослужбовців та Світовий Конгрес Українців.

Джерело: Київська обласна військова адміністрація