Запчастини, цвяхи та канцелярія… Що купував виконком у листопаді?

Запчастини, цвяхи та канцелярія… Що купував виконком у листопаді?
26 Листопада 2023, 17:32
Поділитися:

Поки активісти вже четверту суботу поспіль «штурмують» Бориспільську міську раду, вимагаючи справедливого розподілу коштів міського бюджету, відмови від зайвих витрат та фінансування військових, «Вісті» проаналізували закупівлі виконавчого комітету через систему Прозорро за листопад поточного року. 

Місяць не був занадто витратним — чи то через пікети активістів, чи то через те, що витрачати вже немає чого. Останньою великою витратою попереднього місяця, жовтня, стала закупівля системи збереження даних та її налаштування. Тендер на 1 млн 200 тис. грн був оголошений 31 жовтня, а прийом пропозицій тривав до 8 листопада. Наразі невідомо, хто виграв конкурс та якою буде договірна ціна.

У листопаді виконавчий комітет купував різне — починаючи мережевого обладнання та дизельних генераторів і закінчуючи миючими засобами та цвяхами. 

Так, 1 листопада було оголошено тендер на закупівлю генератора на суму 172 тис. 030 грн, який пізніше був скасований — через «відсутність потреби». Натомість було оголошено відразу кілька закупівель, що стосувалися ремонту та обслуговування автомобільного транспорту: моторна олива, послуги з ремонту, гальмівні колодки, колісна латка, запчастини до службового автомобіля, автомобільні фільтри, підшипники, масляні фільтри, очисники скла — всього на 35 тис. 230 грн. 

Після перерахованих «дрібниць» 7 листопада був оголошений тендер на мережеве обладнання (комутатор — відповідно до технічної документації), його монтаж та налаштування — на суму 1 млн 199 тис. 500 грн. 

Вже через тиждень виконком знову оголосив закупівлю дизельного генератора, але вже на суму 129 тис. 848 грн. Після розгляду кількох пропозицій учасників для закупівлі було обрано найдешевний варіант — за 98 тис. 100 грн. 

Крім цього, виконкомом придбавалися рубероїд та шифер на суму 72 тис. 553 грн, шиферні цвяхи та саморізи — всього на суму 5 тис. 30 грн. Придбали також пакетів для сміття на 7 тис. 576 грн та продукцію для чищення на 16 тис. 300 грн. Не забули й про канцелярію: швидкозшивачі, лінійки, степлери, підстругачки, файли, папки, маркери, ручки, скріпки і т.ін. — всього на суму 32 тис. 686 грн. 

Важлива примітка

Деякі з тендерів ще не завершені, тому договірна ціна може відрізнятися від оголошеної.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама