Занижений рівень освітлення в «Теремках», – результати перевірок навчальних закладів і магазинів

image
5 Березня 2019, 02:16
Поділитися:

Нещодавно відбулися перевірки в декількох школах, садочках і супермаркетах. За їхніми результатами встановлено занижений рівень освітлення в групі № 5 у садочку «Теремки», що на Торгмаші. Інших випадків порушень, пов’язаних зокрема із калорійністю страв і гігієною, фахівці не виявили. Про це йдеться у звітах і доповідях відповідальних служб.

Як зазначають в останньому звіті броварського районного відділу лабораторних досліджень, минулого тижня стали відомими результати нещодавніх моніторингових візитів до садочків «Теремок» (на Масиві) і «Теремки» (на Торгмаші), а також у 5-ій і 9-ій школах та в Навчально-виховному комплексі.

Порушення знайшли лише в «Теремках», де серед 38-ми інструментальних вимірів у трьох випадках встановили заниження на 30-50 люкс рівня штучного освітлення. Нестачу світла виявили в приміщенні, яке відвідує 5-та група садочка.

Вхід до садочка “Теремки”. Фото – Денис Манжос

Загалом у навчальних закладах фахівці проводили лабораторні дослідження на низку показників. Лікарі встановили, що фактична калорійність обідів відповідає теоретичній. У гігієнічних змивах посуду, інвентаря, обладнання санітарно-показову мікрофлору не виявлено. Кулінарні вироби, які дослідили, за мікробіологічними показниками та якістю теплового оброблення відповідають санітарним вимогам.

Інші дослідження також провело місцеве відділення Держпродспоживслужби. Як розповіла під час сьогоднішньої оперативної наради представниця установи Олександра Вакарчук, фахівці перевірили планово і позапланово.

Олександра Вакарчук

Зокрема, позапланово за наданим приписом перевіряли дитячий садочок «Казка». У грудні батьків обурило харчування дітей у цьому навчальному закладі на Порошинці.  Втім, за першими результатами перевірок фахівці виявили лише незначні порушення.

Тепер, зі слів Олександри Вакарчук, садок «Казка» виконав надані приписи. До дитячого навчального закладу були претензії, пов’язані зі зберіганням продуктів та маркуванням. Так само виконав приписи про порушення і супермаркет «Новус».

Доповідачка вказує, що планово перевіряли «Сільпо» та згадані у звіті відділу лабораторних досліджень 5-ту і 9-ту школи. Матеріали про ці перевірки Держпродспоживслужба ще готує.

Джерело: Трибуна Бровари