«Заначка на тачку»: про оновлення автопарку родини нардепа з Броварів під час повномасштабної війни

image
7 Лютого 2023, 06:33
Поділитися:

Із початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, в частини народних депутатів з’явились нові статки. Незадекларовані. Як з’ясували журналісти «Bihus Info», серед них – і народний депутат від нашого 97-го округу Микола Галушко. У матеріалі мова про автопарк народного депутата з Броварів та його родини.

Автопарк

Раніше нардепа від «Слуги народу» Миколу Галушка журналісти помічали в маминій Toyota Land Cruiser 200. Він їхав до Верховної Ради в цій машині з водієм. За словами журналістів, спочатку нардеп це заперечував, але згодом автівку задекларував.

У грудні 2021 року журналісти «Української правди» опублікували відео, на якому позашляховик із нардепом зупинили поліцейські. За це Галушко правоохоронців обматюхав.

Після публікації відео, депутат зніс машину зі своєї декларації.

На початку лютого 2022 року Микола Галушко придбав мотоцикл Kawasaki ZR900 2018 року. На вторинному ринку цей транспортний засіб можна придбати орієнтовно за 10 500 доларів.

Дуже швидко «двоколісний кінь» зник із його власності.

Того ж дня на його сестру оформили електромобіль BMW I3 2014 року (ціна на вторинному ринку – близько 12 тис. доларів).

У липні 2022 року батько Галушка став власником гібридного Lexus Nx300h 2021 року, а на початку грудня – гібриду Volvo Хс90 2022 року. Їх вартість коливається близько 40 та 55 тис. доларів відповідно.

Також журналісти Bihus.Info зафіксували депутата в урядовому кварталі за кермом автомобіля Mercedes-Benz S500 2010-го року (від $10 тис.).

Зауважується, що всі вище згадані транспортні засоби Галушка та його родичів мають однакові номери – 9899.

Депутатська діяльність

Загалом уже декілька років як нардеп Микола Галушко зник з інформаційного простору. А мав би  прозвітувати перед своїми виборцями.

Навіть дві його сторінки в соцмережі facebook «припали пилом» – останні дописи на них датовані ще 2020 роком.


Натомість прізвище нардепа періодично згадується в скандалах.

Так, 19 листопада 2021 Національне агентство з питань запобігання корупції викликало народного депутата України від фракції «Слуга народу» Миколу Галушка для дачі пояснень 23 листопада, позаяк у його декларації знайшли порушень на 1,45 млн грн.

Боротьба з уникненням декларування

Лідер фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія пояснив, як у фракції позбавлятимуться «плям на репутації» – народних депутатів, які не декларують свої статки і таким чином уникають оподаткування.

«Насамперед, виправляти будуть уповноважені органи. Це їхня робота насправді. Якщо людина приховала, вона нестиме за це кримінальну відповідальність», – пообіцяв Арахамія в жовтні 2021 року.

Уже в січні 2023 року журналісти «Української правди» вивели на чисту воду заступника керівника парламентської фракції «Слуга народу» Павла Халімона. З’ясувалось, що він під час війни придбав розкішний маєток вартістю мільйони гривень, оформивши його на іншу особу.

Тоді Давид Арахамія заявив, що нардеп Павло Халімон буде звільнений із посади заступника.

«Якщо ти народний депутат і маєш пару зайвих мільйонів гривень, то ти повинен допомогти своїй країні. Це твій обов’язок. Тому, звичайно, етична складова цього вчинку суперечить нашим цінностям і нашому баченню того, чим під час війни має займатися народний депутат», – заявив у своєму Телеграмі голова фракції «Слуга народу».

А як буде з Миколою Галушком?

ФОТО – Bihus Info, Українська правда

Читайте також:

Броварський нардеп Микола Галушко: порушує правила дорожнього руху та пропускає пленарні засідання?

Нардеп Микола Галушко відкрив громадську приймальню у броварській мерії

Нардеп Микола Галушко покидає «Слугу народу»

«Дебилы. Как вы можете осматривать авто нардепа?!»: броварський депутат-«слуга» Микола Галушко обзивав поліцейських

Читати далі: «Заначка на тачку»: про оновлення автопарку родини нардепа з Броварів під час повномасштабної війни , автор Андрій Захарченко

Джерело: Трибуна – Бровари