Замовив убивство через неприязнь: поліція затримала організатора та виконавців. ВІДЕО

image
28 Жовтня 2019, 18:13
Поділитися:

Правоохоронці затримали організаторів та виконавців замовного вбивства, яке ті намагалися здійснити в селі Княжичі Броварського району.

У жовтні цього року в селі Княжичі невідомі стріляли у водія легковика, після чого зникли у невідомому напрямку на іншому транспортному засобі. Наразі поранений водій знаходиться у лікарні.

Передувала цьому дорожньо-транспортна пригода. Автомобіль, що рухався назустріч, зіткнувся з легковиком потерпілого, після чого невідомі відкрили вогонь.

Читайте також: Спецоперація з розшуку «Сирена»: поранили водія і зникли

Як зазначають у пресцентрі поліції Київської області, зловмисники, які чекали на свою жертву у засідці, здійснили близько 9 прицільних пострілів із пістолету «ТТ».

Як повідомив керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов, кілер хоч і вистрілив у жертву девять разів, але влучив лише тричі і, на щастя, не смертельно.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили та затримали організатора та двох учасників нападу в порядку ст. 208 КПК України. Чоловіки після скоєння злочину за розробленим планом організатора роз’їхались  різними містами країни – у Вінницю, Київ та Кривий Ріг, де і намагались заховатися від правосуддя.

Замовником та організатором замовного вбивства виявився 38-річний житель Києва, приватний підприємець. Як з’ясувалось, мотивом злочину стали неприязні особисті стосунки з потерпілим.

Виконавець – 41-річний іноземець, який за грошову винагороду мав набір позбавити людину життя. Громадянин іншої держави тимчасово мешкав на території Вишгородського району. Там під час невідкладного обшуку правоохоронці й виявили та вилучили пістолет «ТТ» із магазином, 60 набоїв різного калібру, глушник та три запасні стволи. Про його затримання повідомлено посольство Російської Федерації та консульський відділ МЗС.

затримали замовників

затримали замовниківСпівучасник  – 34-річний житель міста Кривий Ріг, який добровільно погодився взяти участь у вбивстві. Так, під час проведення слідчий дій на місці злочину, працівники поліції у схованці знайшли та вилучили набої та обріз мисливської рушниці, з якого повинен був стріляти «помічник» основного стрілка.

Поліцейські Київщини також встановили, що затримані причетні до підпалу автівки потерпілого, що стався у столиці. У подальшому кримінальне провадження щодо умисного знищення майна буде направлено до слідчого управління столичної області для об’єктивного та всебічного розслідування усіх злочинів, скоєних затриманими чоловіками.

Організатору злочину повідомлено про підозру в замаху на навмисне вбивство та судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб без права застави. Наразі триває досудове розслідування, фігуранти співпрацюють зі слідством та надають правдиві покази.

Читайте також:

1.У Требухові сп’янілий чоловік намагався підірвати односельця гранатою

2.Вистрілив чоловікові в руку: в Броварах затримали стрільця на місці злочину

Джерело: Трибуна Бровари