Замість зруйнованих будинків у Великодимерській громаді встановлять модульні – Трибуна

image
6 Червня 2022, 17:24
Поділитися:

Про можливість замість зруйнованих будинків встановити модульні, повідомив у групі Великодимерської громади місцевий журналіст Анатолій Гаркуша.

Як зазначено в дописі, Великодимерська селищна рада розглядає можливість забезпечити мешканців зруйнованих будинків тимчасовим житлом. Зокрема, модульними будинками. Це стало можливим завдяки сприянню благодійних фондів.

Розміщуватися такі будинки будуть на території присадибних ділянок власників зруйнованих житлових будинків. Площа модульного будинку в плані складає 15 м кв.

Наразі селищна рада визначає кількісну потребу в забезпеченні таким житлом. Мешканці громади в найкоротші терміни мають повідомити у виконавчий комінет Великодимерської селищної ради про необхідність забезпечення модульним будинком. Також потерпілі мають вказати кількість осіб, які зареєстровані та постійно проживають за адресою встановлення будинку.

Заяви про потребу в забезпеченні житлом варто подавати через старостати старостинських округів. У  смт Велика Димерка – до відділу капітального будівництва, ЖКГ, комунальної власності та розвитку, що на вул. Бобрицька, 1 (каб. 10- А). Телефон для довідок –  6-76-02.

Нагадаємо,  Велику Димерку та села громади від окупантів ЗСУ звільнили в останніх числах березня 2022 року. У Великодимерській громаді через бойові дії повністю або частково  зруйновано 1 100 будинків. Лише у Великій Димерці росіяни вщент знищили 99 будівель, ще 176 – зруйновані частково.

Станом на сьогодні, модульні будинки для сімей, які втратили житло через широкомасштабне вторгнення росії, встановили в Бородянці, Бучі, Ірпені.

Зокрема для Бучі ось такі модульні будинки надала Польща.

“Спонсором та постачальником житлових блоків виступила Польща за програмою #PolandFirstToHelp. Такі будиночки встановлюють у багатьох регіонах Україні, зокрема у Львівській, Чернігівській, Київській областях”,  –  йдеться в повідомленні видання “Армія Inform”.

У кожному блоці будинка є кухня та їдальня, санвузли та душові.

У кімнатах є спальні місця для 4 осіб та необхідні меблі.

Також у Бучі, Ірпені та Гостомелі встановили модульні будинки з США.

Читайте також

Залісся оговтується від наслідків окупації та бойових дій
Гуманітарне розмінування: у Великодимерській громаді розпочали працювати іноземні фахівці
На Броварщині всі комунікації відновлені, тривають роботи з розмінування територій: ситуація в районі станом на 11 травня
Велика Димерка: перші 11 найбільш постраждалих сімей поселять у гуртожиток
9 березня: у Великодимерській, Калитянській, Баришівській громадах проводилися бойові дії – Павло Проскочило
Розстріляли людей у Великій Димерці – поліція затримала автоматників. ФОТО, ВІДЕО
Вода в криницях деокупованих районів Броварщини для немовлят – смертельна, для дітей і дорослих – вкрай небезпечна, – фахівці

Джерело: Трибуна – Бровари