Замість пофарбувати, украв автівку і покинув із нею Бровари – поліція

image
18 Листопада 2019, 13:19
Поділитися:

Власник вантажно-пасажирського мікроавтобусу із гаражного кооперативу «Металург» замовив у знайомого майстра пофарбування свого транспортного засобу. Однак, згодом виконавець зник разом із автівкою. Проаналізувавши записи з відеокамер, правоохоронці знайшли викрадача аж у Глевасі, що у Васильківському районі Київщини. Про це повідомляють у Національній поліції.

Як розповіли в карному розшуку Броварського відділу поліції, автовласник домовився з майстром про малярні роботи над задньою кришкою мікроавтобуса 12 листопада. Він передав йому ключі – лише для того, щоби виконувач міг закривати і відкривати кришку.

Фарбування елементів автівки мало відбуватися безпосередньо в гаражному кооперативі «Металург», що в районі однойменної вулиці неподалік ТЦ «Термінал». Однак, через два дні майстер перестав виходити на зв’язок. А 16 листопада автовласник не зміг знайти ні майстра, ні свого транспортного засобу на території кооперативу.

Гаражний кооператив “Металург”. Зображення – Google Map

Після цього він написав заяву до Броварського відділу поліції. Правоохоронці, відпрацювавши відео з камер вуличного спостереження, встановили маршрут зловмисника. Як виявилось, він рушив до міста Василькова, вказують в обласній поліції. У броварському карному розшуку уточнюють, що знайшли автівку в селищі міського типу Глеваха.

Викрадене авто, Глеваха

Викрадене авто

Знайшли і порушника. Працівники карного розшуку розповіли, що він поїхав до свого співкамерника. Сам затриманий пояснив, мовляв не збирався викрадати транспортний засіб, а лише взяв його без дозволу, щоби з’їздити до друзів. Окрім іншого, поліція з’ясувала, що зловмисник не має посвідчення водія.

Затриманий

Затриманий майстер

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 Кримінально кодексу України – «незаконне заволодіння транспортним засобом». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років з конфіскацією майна або без такої.

Фото – Національна поліція

Джерело: Трибуна Бровари