Замість депозитів — цінні папери

image
22 Лютого 2019, 17:41
Поділитися:

У 2019 році держава заборонила розміщувати тимчасово вільні бюджетні кошти на депозитах. Щоб вберегти гроші від інфляції, Бориспіль переходить на цінні папери.
Першим питанням порядку денного засідання виконавчого комітету 18 лютого було рішення «Положення про конкурсну комісію з розміщення тимчасово вільних коштів місцевого бюджету шляхом придбання державних цінних паперів». Коментуючи ситуацію, міський голова Анатолій Федорчук зазначив, що він мав розмову із Міністром фінансів України Оксаною Макаровою, яка надала пораду, як захистити кошти місцевих ромад від знецінення.

«Щоб бюджетні кошти не з’їдала інфляція, — зазначив мер, —Бориспіль буде вкладати тимчасово вільні кошти у цінні папери. В Україні цим займається тільки Маріуполь, Бориспіль буде другим містом. Це гірше, ніж депозити, бо до коштів, розміщених на депозитах, завжди був вільний доступ, а купівля цінних паперів регламентована в часі: 3 місяці, 6 місяців і рік».

Начальник фінансового управління Світлана Заєць повідомила, що із короткотермінових облігацій Бориспіль матиме 19% прибутку. Процедура для цінних паперів складніша, ніж для депозитів. Щоб місто могло купувати цінні папери, рішенням виконкому було затверджено Положення про конкурсну комісію з розміщення тимчасово вільних коштів місцевого бюджету шляхом придбання державних цінних паперів. Комісію очолить заступник міського голови Людмила Ковальова.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама