Замдиректору департаменту КМДА “світить” десять років тюрми: що сталося

Замдиректору департаменту КМДА “світить” десять років тюрми: що сталося
5 Червня 2024, 14:05
Поділитися:

Директор одного з департаментів Київської міської державної адміністрації вимагав хабарі від столичних перевізників.

Про це повідомило ДБР.

У квітні до бюро звернулась дружина військовослужбовця. Вона керувала фірмою чоловіка з перевезень, поки той служить. Підприємство обслуговувало один із київських маршрутів.

Жінка поскаржилась на системний тиск з боку чиновника та погрози розірвати чинний договір на перевезення, якщо вона не погодиться на “співпрацю”. Зокрема, компанія мала щотижнево передавати чоловіку через підконтрольну фірму 40 тис. грн за право роботи на маршруті.

Підприємця-посередника затримали одразу після отримання чергової суми для чиновника.

Зі свого боку, Київська міська прокуратура повідомила, що протягом цього року заступник начальника департаменту транспортної інфраструктури КМДА в односторонньому порядку розірвав договір про пасажирські перевезення на одному з маршрутів і дозволив тимчасово працювати тут фірмі, з директором якої він був пов’язаний.

Коли керівник підприємства, яке надавало транспортні послуги з 2021 р. і з яким розірвали договір, звернувся до КМДА за розʼясненням ситуації, чиновник направив його до директора для пошуку “компромісу”. У якості “компромісу” йому запропонували щотижня платити по 40 тис. грн за право возити пасажирів. Тобто кожен автобус за будній день мав платити посадовцям КМДА 800 грн, за вихідний – 600. Посередником і був той самий директор.

Правоохоронці визначили, що чиновник КМДА таким чином отримав хабар у сумі 280 тис. грн.

Його та спільника повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади терміном до трьох років та з конфіскацією майна.

Вчора низка ЗМІ заявила, що детективи ДБР прийшли з обшуком до заступника голови адміністрації з самоврядних повноважень Костянтина Усова. Усов згодом це підтвердив.

“Сьогодні слідчі ДБР прийшли в мій кабінет з обшуком. Вилучили компʼютер, мій телефон та особисті кошти. За моєї ініціативи номери кожної купюри зафіксували задля уникнення маніпуляцій. Незважаючи на відсутність ухвали суду про обшук, ми повністю співпрацювали з органами досудового розслідування і готові робити це надалі”, – зазначив Костянтин Усов.

Нагадаємо, раніше у Київській області чиновницю сільради спіймали на хабарі.

Хочете дізнаватись ще більше новин Києва, Київщини та України? Тоді хутчіш долучайтесь до нашого Telegram-каналу “Головні новини Києва – 44.ua”.

Джерело: Новини Києва – головні і актуальні Київські
новини сьогодні на 44.ua