Залишилося 300: до кінця року в Києві приберуть всі незаконні кіоски

image
4 Листопада 2019, 12:58
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що столицю продовжують очищувати від МАФів, що псують вигляд вулиць, створюють незручності біля зупинок громадського транспорту і в підземних переходах.

Системне прибирання Києва від незаконних ларьків розпочали влітку 2014 року. Було чимало спротиву, погроз інспекторам та навіть фізичного протистояння під час демонтажів. Але з того часу прибрали близько 12,5 тисяч МАФів. Тільки з початку цього року було демонтовано понад 1,6 тисячі незаконних тимчасових споруд і торгових точок – від найменшого лотка-штендера з овочами-фруктами до ангарів площею в 500 – 800 квадратних метрів.

Також прибирають авто, що без будь-яких дозволів намагаються продавати каву та фастфуд, самовільно встановлені літні майданчики кафе, барів та ресторанів, незаконні огорожі. А також незаконні гаражі, автомийки, складські приміщення.

– Демонтують тільки ті споруди, що працюють без дозвільних документів!, зауважив мер Києва. Адже понад 5 тисяч столичних МАФів – законні. За планом, в місті має бути 6,5 тисяч торгових кіосків, пересувних кав’ярень й інших тимчасових споруд. Сьогодні на вулицях Києва ще залишаються 2,9 тисячі незаконних МАФів. Плануємо до кінця року зменшити їх кількість майже на 300.

Основний виклик у тому, що фахівці «Київблагоустрою», які активно працюють, аби очистити місто від МАФів, щодня виявляють нові незаконні споруди.

– Ми виписуємо штрафи, але вони, за законодавством, дуже низькі,  наголосив Віталій Кличко. І навіть не покривають вартості робіт зі знесення та демонтажу. Але місто налаштоване навести лад і продовжує боротьбу з незаконною торгівлею! До речі, нам у цьому допомагають кияни, які повідомляють про нововстановлені МАФи, присилають фото. А ми перевіряємо інформацію і реагуємо на неї.

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Джерело: Вечірній Київ