Залізниця може запрацювати вже цього тижня- Криклій

image
26 Травня 2020, 12:17
Поділитися:

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що рух поїздів в Україні може відновитися вже на цьому тижні, попри те що Кабмін прийняв рішення про відновлення роботи з 1 червня. Про це він повідомив в ефірі “Сніданку”.
“Запустять всі типи поїздів. Першими поїдуть приміські електрички, далі поїзди далекого сполучення – швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на південь, де епідеміологічна ситуація не складна і де чекає море. Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому, а відтак не треба буде вже чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки величезні гроші”, – зазначив Криклій.

Також міністр повідомив, щояк тільки отримає рішення від всіх обласних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, тов продажі з’являться залізничні квитки. Ціни на них піднімати не будуть. 
Втім, в областях, де епідеміологічна ситуація не дозволяє запуск транспорту, потяги теж не будуть їздити.
Нагадаємо, що з 11 травня в Україні розпочався перший етап послаблення карантинних обмежень. Другий етап пом’якшення карантинних заходів розпочався 22 травня. Крім того, в Україні уряд продовжив карантин до 22 червня.
До слова, відучора на Київщині відновили рух міських та приміських маршруток.
Підписуйтесь на нас уФейсбук, ІнстаграмтаТелеграм, щоб не пропустити цікавих та актуальних новин Ірпеня та регіону!
Читайте також: Маски та безпечна дистанція: у Києві запрацювало метро
Джерело: 04597.com.ua

Джерело: Новости Ірпеня