Залізничні перевезення запрацюють уже цього тижня, – Криклій | Трибуна

image
26 Травня 2020, 11:51
Поділитися:

Залізничний пасажирський рух в Україні запустять раніше, ніж анонсував Кабмін. Поїзди почнуть курсувати не з 1 червня, а вже цього тижня. Запустять усі види поїздів – і приміські, і далекого сполучення. Про це із посиланням міністра інфраструктури Владислава Криклія  розповіли в ефірі сьогоднішнього «Сніданку з 1+1».

Як зазначив Владислав Криклій, першими поїдуть приміські електрички. Далі – поїзди далекого сполучення (швидкісні експреси та нічні поїзди). Вони курсуватимуть перш за все в південному напрямку, де епідеміологічна ситуація не складна і де «чекає море».

Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому, тож тепер не треба буде чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки величезні гроші.

Точних дат запуску міністр інфраструктури не назвав. Він зазначив: щодня в кожній області збирається комісія із техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і дивиться на свіжі показники захворюваності. Після цього ухвалює  рішення.

Там, де ситуація в межах норми – карантин послаблюють і пускають транспорт. Там, де ситуація цього не дозволяє, потяги, а також автобуси ще не їздитимуть.

Нагадаємо, ще вчора зранку стало відомо, що на Київщині покращилася епідемічна ситуація, показники дозволили послабити карантин. В облдержадміністрації оголосили про вихід автомобільного пасажирського транспорту з карантину вже сьогодні, 26 травня.

Також міністр повідомив «Сніданку з 1+1», що вже цієї середи або від четверга з’являться в продажі залізничні квитки. Ціни на них піднімати не будуть. Утім, вони все одно вони здорожчають через початок літнього сезону.

Фото – Дмитро Карпій, © «Трибуна Бровари»

Читайте також:

26 травня на Київщині послаблюють карантин і запускають транспорт. ВІДЕО22 травня Київ запускає весь наземний транспорт, метро – з 25 травня. ВІДЕОКоли та за яких умов у Броварах відкриються дитсадочки. ВІДЕО7-ий і 4-ий: у Броварах планують запустити нові маршрутки. СХЕМАКазуси виходу з карантину: перельоти запустять раніше, ніж маршрутки на Київ?

Post Views: 94

Джерело: Трибуна – Бровари