Залякування, репресії та арешти: На усіх кримських активістів заведені справи – Микола Маломуж

image
28 Березня 2019, 21:55
Поділитися:

«Сьогодні Росія реалізує стратегію щодо інтеграції Криму до Російської Федерації. І не лише способом завозу [росіян до Криму], а й шляхом встановлення своїх порядків. Починаючи із законодавства, формуванням відповідного адміністративного устрою, а особливо формуванням «режимів».

Таке зазначив в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» генерал армії, голова Служби зовнішньої розвідки в 2005-2010 роках Микола Маломуж.

«Наразі передній край боротьби спецслужб – це Крим. Тому їм потрібно сформувати ту тоталітарну модель, яка повністю контролюватиме суспільство. Там розгорнуті і підрозділ ФСБ, і МВС, і навіть підрозділи розвідки. Хоча для Росії не є притаманним, аби розвідка працювала на території РФ – розвідки працюють за кордоном», – розповів він.

«Формуються потужні альтернативні об’єднання, аби сформувати протистояння. І кримських татар вони рахують як незвичайно небезпечний сегмент – некерований і проукраїнський. Тому це першочерговий об’єкт контролю спецслужб РФ», – зауважив Микола Маломуж.

«Усі активісти перебувають в конкретних розробках – на них заведені справи, системно ведуться профілактичні заходи, а періодично проводяться арешти, залякування і репресії. І така політика проводитиметься й надалі. Допоки ми не повернемо Крим», – підкреслив він.

Читайте також: Терор у Криму: Окупанти розгорнули на півострові репресивні структури більші, аніж у Москві – Андрій Сенченко

Читайте також: Микола Поворозник розповів, скільки киян підписали декларацію з лікарем

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV