Закупка овочерізок в укриття: посадовиці Дніпровської РДА повідомили про підозру в розтраті 300 тисяч гривень

image
18 Серпня 2023, 13:52
Поділитися:

18 серпня 2023 г. 13:44

У Києві правоохоронці повідомили про підозру в розтраті коштів начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА. Посадовиці інкримінують проведення закупівлі овочерізок по вартості, завищеній на майже 300 тис. гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Як зазначили в прокуратурі, чиновниця є “уповноваженою особою, що відповідальна за організацію та проведення процедур закупівель та оприлюднення звітів про договори, укладені без використання електронної системи закупівель в управлінні освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Правоохоронці встановили, що посадовиця вчинила розтрату бюджетних коштів під час проведення процедури закупівлі “Обладнання для закладів громадського харчування” (комплекти обладнання для обробки продуктів харчування в укриттях)” (овочерізки з набором насадок).

“Вартість придбаного товару виявилася завищеною на майже 300 тис. гривень, чим спричинено збитки управлінню освіти Дніпровської районної в м. Києві державної адміністрації на зазначену суму”, – йдеться в повідомленні.

Начальниці відділу Управління освіти Дніпровської РДА повідомлено про підозру в розтраті коштів при закупівлі обладнання для обробки продуктів харчування. ЇЇ дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 КК України – розтрата чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої в умовах воєнного стану.

Наразі вирішується питання про обрання чиновниці запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації (РДА) очолює Наталія Іваніна. Посаду начальниці адміністративно-господарчого відділу Управління освіти Дніпровської РДА обіймає Ольга Дроздова. Керівниця згаданого відділу, за інформацією ТСН, також полюбляє відпочинок на коштовних курортах, зокрема в Катарі.

Нагадаємо, колишній т.в.о. голови Дніпровської РДА Павло Бабій, якого було звільнено в кінці червня 2023 року розпорядженням Президента Зеленського, сам себе призначив заступником голови держадміністрації Дніпровського району.

Читайте: Звільнений Зеленським в.о. голови Дніпровської РДА залишився працювати на посаді заступника голови адміністрації

Як інформувала KВ, Дніпровська РДА стала “сумно відомою” завдяки своїм закупівлям. Так, чиновники планували закупити для дітей в укриття 300 шкіряних барабанів майже на 900 тис. гривень.

Читайте: “По барабану”: очільник Дніпровської РДА відзвітувався у Київраді щодо скандальних закупок у бомбосховища, за що отримав подарунок

Згодом стало відомо про черговий скандал, пов’язаний з укриттями. На цей раз в Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили електросковорідку, за яку заплатили 720 тис. гривень.

Читайте: Для столичних укриттів закуповують овочерізки за 130 тис. гривень та сковорідки за 700 тис. гривень, – депутат Київради

Зауважимо, з початку повномасштабної війни столичні райдержадміністрації та підпорядковані їм навчальні заклади замовили для укриттів різноманітного обладнання та приладдя майже на 50 млн гривень. Поруч з життєво необхідними речами у районних владних кабінетах примудряються робити дуже неоднозначні замовлення.

Читайте: І сміх, і гріх: ТОП-10 химерних закупівель для столичних укриттів

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона