Закриті фанерою і зацементовані: київські реставратори знайшли потаємні двері Національного музею

image
16 Жовтня 2020, 15:19
Поділитися:

«Новий» вхід у майбутньому планують використовувати як запасний

Під час відновлення фасаду столичного Національного художнього музею  віднайшли двері, які колись були ще одним входом в будівлю. Поки що реставраторам вдалось лише частково розчистити замурований вхід.  

У NAMU відкрився новий «портал»! Ні ми не жартуємо! Під час реставраційних робіт фасаду під шаром пошкодженого тиньку реставраторам «відкрились» двері, які раніше були ще одним входом до музею. Колись їх вирішили не демонтувати, а просто закрити дранкою і залити цементом, –  повідомили на Instagram-сторінці Національного художнього музею.

Керівництво дуже позитивно відреагувало на знахідку. Адже в майбутньому будівля зможе мати ще один вхід без додаткового перепланування.

Ми обов’язково відновимо ці двері. Сподіваємось, настане час і для генеральної реконструкції музею, його розширення. Тоді ці двері будуть виконувати функцію ще одного, запасного входу до музею. Будемо мати ще один вхід, не втручаючись у конструкцію музею та не змінюючи структури парадного входу, – прокоментувала Юлія Литвинець, генеральна директорка музею.

Як писав раніше «Вечірній Київ», в рамках реставрації у Національному художньому музеї відремонтують аварійний фасад та скульптуру «Аполлон і музи» за 5,6 млн грн, які виділив Уряд з резервного фонду. А до наступного року планують відреставрувати також автентичні кахлі на підлозі в аванзалі та у виставковій залі «Клітинка», що на першому поверсі. На черзі також оновлений тамбур і сувенірна крамничка.

 Комплексна реставрація Національного художнього музею коштує 68 млн грн. Міністр культури наголосив, що таке фінансування музей отримав завдяки участі у проєкті «Велика реставрація»

Олена Петришин, фото Національного художнього музею

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!



Джерело: Вечірній Київ