Закон про трансплантологію потребує багато підзаконних актів – Костянтин Руденко

image
16 Лютого 2019, 16:02
Поділитися:

«На сьогодні ми маємо прийнятий закон (Закон України «Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині»), який набув чинності із 1 січня 2019 року. Але для того, щоб цей закон був імплементований у повній мірі у нашу систему охорони здоров’я, треба багато підзаконних актів, які на теперішній час у стадії розробки і прийняття рішень».

Про це сказав в ефірі програми «Київ LIVE» телеканалу «Київ» заступник директора Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М. Амосова, експерт МОЗ України з кардіохірургії і трансплантології Костянтин Руденко.

«Безумовно, той закон, який є, на мій погляд як кардіохірурга, міг би бути кращим, але маємо те, що маємо. Проте ми повинні вже працювати і робити трансплантацію, зокрема серця, у рамках цього закону», – додав він.

«Я позитивно сприймаю, що цей закон є. Але проблем дуже багато, і не лише в юридичній площині. Також проблеми існують у суспільстві – як воно ставиться до трансплантації. Як ставляться до цього лікарі і самі пацієнти», – сказав лікар.

Читайте також: Стало відомо, за якими послугами кияни найчастіше звертаються до ЦНАПів

Читайте також: Платні дороги в Україні: Ціна має бути адекватною – Юрій Гусєв

Джерело: Новини — Київ TV — Київ TV