Заклади освіти в Україні мають бути поза політикою

image
17 Вересня 2020, 16:47
Поділитися:

До Міністерства освіти і науки України надходить інформація щодо залучення учасників освітнього процесу до участі в акціях і заходах окремих політичних партій та поширення у закладах освіти партійної та виборчої агітації.

У зв’язку з цим МОН звернулося з листом до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти.

«Одним з принципів освіти в Україні є її незалежність від політичних партій, громадських і релігійних організацій. Прошу взяти до уваги інформацію щодо недопущення неправомірного використання приміщень закладів освіти для ведення політичної агітації», – йдеться у листі за підписом т.в.о. Міністра Сергія Шкарлета.

Так, відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти.

У закладах освіти забороняється зберігання, розміщення, розповсюдження реклами, плакатів, подарунків, стендів, листівок, аудіо- чи відеоматеріалів, інших матеріальних чи нематеріальних об’єктів (крім підручників), які містять:

– найменування чи символіку політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);

– зображення, прізвища, імена та по батькові осіб, які є членами (учасниками) чи засновниками політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);

– зображення, прізвища, імена та по батькові виборних осіб та осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Єдине, що варто зазначити — заборона не розповсюджується на офіційне листування, реалізацію освітньої програми закладу освіти та у випадках, передбачених виборчим законодавством.

Підписуйтесь на нас в соцмережах та слідкуйте за новинами

Наш Telegram канал. 

Джерело: Новости Білої Церкви